50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Черно море си спомни как вдигна Купата

0
Черно море
Снимка: lap.bg

На този ден преди осем години Черно море за първи път в историята си спечели Купата на България, след като спечели срещу Левски с 2:1 след продължения в епичен финал в Бургас.

Двуобят започна със спестен червен картон за Борислав Стойчев от „сините“, който извърши професионален фаул срещу откъсващия се сам срещу вратаря Себастиан Ернандес. В 38-ата минута за „моряците“ стана още по-тежко, тъй като Стенио дос Сантос бе изгонен с втори жълт картон от Ивайло Стоянов и те останаха с 10 души на терена.

В 72-рата минута Антонио Аниете изведе Левски напред, но оттук до края с прословутия си дух, характер и колективни усилия Черно море успя да стигне до пълен обрат. Първо в добавеното време Бакари изравни, а в 119-ата минута на продълженията след знаменит рейд Матиас Курьор вкара феноменален гол за крайното 2:1 и хвърли в еуфория публиката на варненския тим.

След двубоя треньорът на Черно море Никола Спасов бе пременен в адмиралски мундир и с шапка от феновете и произведен в чин Адмирал. В средата на август същата година, отново в Бургас и отново под ръководството на Спасов, Черно море вдигна за първи път и Суперкупата на страната след успех с 1:0 над шампиона Лудогорец.

Години по-късно привържениците на Черно море изразиха своята огромна признателност, обич и уважение към покойния вече Никола Спасов, като увековичиха името му с паметник до стадион „Тича“. Припомняме, че преди двете Купи Спасов бе донесъл на тима и бронзови медали в елита.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.