Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Черно море може да си осигури медал при победа

0
Мазир Сула
Снимка: БТА

Отборът на Черно море приема Локомотив Пловдив утре (неделя) от 20.15 часа в първия си двубой от плейофите в първата шестица на „Тича“ и при победа на практика може да си осигури медал.

Ако „моряците“ надделеят, те ще имат преднина от 8 или 10 точки пред четвъртия и при оставащи 4 кръга това по всичко изглежда, че ще им бъде достатъчно да завършат за трети път в тройката в А група, откакто е създадена през 1948 година.

Илиан Илиев
Илиан Илиев (Снимка: БТА)

Варненският тим е ставал трети през 1953-та и 2009-а, но сега има възможност да запише и историческо второ място. След мача с пловдивското Локо в оставащите четири срещи до края Черно море ще гостува на Левски и ЦСКА в София и ще посрещне Лудогорец и Крумовград в своя дом.

Една от големите легенди на варненския клуб Тодор Марев е един от всички черноморци, които очакват с вълнение, предстоящото домакинство, но са и оптимистично настроени за крайния изход от него.

„Момчетата положиха много усилия и минаха пред трудни периоди, за да стигнат дотук и са много близо до това да пренапишат историята. Разбира се, тежко ще ни бъде срещу Локо, но аз се надявам, че нашите ще изиграят срещата правилно, а и ще имат изключителна подкрепа от трибуните“, заяви за Nostrabet Марев, който е рекордьор по изиграни мачове за „моряците“.

„В предното ни домакинство с Локо видяхме най-добрия спектакъл през сезона у нас, но сега най-важен е резултата и аз очаквам да го постигнем с отборна и дисцплинирана игра, за да може невероятните ни фенове да са усмихнати и щастливи след последния съдийския сигнал“, добави той.

„Аз лично смятам, че на Черно море ще му прилича да спечели сребърните медали, защото показа с игра, постоянство и резултати, че ги заслужава. Това ще е и справедлива отплата за прекрасно свършената работата от треньора и играчите“, каза още Марев.

„Много бих искал да завършим втори и заради Илиан Илиев, който заслужава това признание. Футболистите и публиката обичат Илиан, аз също го обичам и знам през какво премина през последните години, за да изкачи нашия любим тим нависоко в класирането“, продължи бившия безкомпромисен централен защитник.

Исмаил Иса
Исмаил Иса (Снимка: БТА)

„Бих искал също в оставащите ни пет двубоя да има феърплей и да не се намесват странични фактори или ВАР, тъй като от водещите отбори в нашето първенство Черно море бе най-ощетявания. За наша радост обаче това не ни прекърши и сме зависими от самите себе си за постигане на високата цел“, завърши Марев.

За неделния мач Илиан Илиев няма кадрови проблеми, след като Влатко Дробаров и Даниел Димов са възстановени, и не е трудно да се предположи, че Дробаров ще се завърне в сърцето на отбраната.

Ако Димов обаче излезе като дефанзивен полузащитник до Пабло Гарсия, пред тях е възможно да бъде Васко Панайотов, а вляво – Мазир Сула.

При положение че двойка опорни халфове са Гарсия и Панайотов, Сула ще е зад изнесения в атака Исмаил Иса или Атанас Илиев, а като ляв външен халф ще започне единият измежду Андреяс Калкан, Дани Мартин или Уеслен Жуниор.

Другите в състава ще са Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Цветомир Панов и Илиан Илиев-младши.

В неделя Черно море ще може и да прекъсне серията от три поредни срещи без победа над „черно-белите“. За последно „моряците“ спечелиха преди една година в храма си – с 2:1, на 17 април 2023-та, когато точни бяха Васко Панайотов и Живко Атанасов.

Даниел Димов
Даниел Димов (Снимка: БТА)

Последваха две победи за Локо под тепетата и равенство – 2:2, във Варна миналата есен, когато съперниците оставиха без дъх футболните естети със съдържателната си продукция. Любопитно е, че тогава за Черно море отново се разписа централния бранител Живко Атанасов, който донесе точката в добавеното време.

От друга страна пък Черно море няма загуба на „Тича“ от този противник повече от 6 години. Последният успех на Локомотив като гост датира от 18 март 2018-а с попадение на Абделхаким Буна и впоследствие Черно море записа три победи – 3:1, 2:0 и 2:1 и три равенства – два пъти по 0:0 и веднъж 2:2.

За предстоящия сблъсък в морската столица букмейкърите определят Черно море за фаворит и към този момент Efbet например приема залози за негов успех при коефициент 1.65, и оценява равенството и победата за гостите съответно на 3.50 и 6.25.

Ставките на WINBET са 1.61 за три точки на домакините, 3.80 за равен и 6.50 за победа на пловдивчани.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.