Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ч$лси взе Енцо: Всичко около сделката на годината

0
Енцо Фернандес
Twitter

Когато Челси купи Михайло Мудрик за 100 милиона евро (с бонусите), всички бяха категорични, че това ще е трансферирът на зимата. Никой друг клуб не извади толкова много пари накуп при наличната финансова криза. 

Последната дума обаче имаха американските собственици на лондончани, които счупиха рекорда за зимен британски трансфер с умопомрачителната покупка на Енцо Фернандес. Звездата от Световното първенство по футбол в Катар вече е „син“ срещу 121 милиона евро! 

Бенфика до последно не искаше да го пусне, но срещу подобна сума „орлите“ нямаше как да не склонят. Около сделката на годината има много малки детайли, които повлияха за щастливата за Челси и футболиста развръзка в заключитeлните минути на 31 януари 2023 година. 

енцо фернандес аржентина

Първо, Челси никога не се отказа от Енцо. Сагата изглеждаше към края си с непрестанните финансови претенции на португалския гранд. По информация на Фабрицио Романо трансферът е бил на път да пропадне в 20:00 часа, минути преди прозорецът да затвори. Лично обаче собствениците на двата клуба в директен разговор са изгледили и последното различие. 

Едва ли някога ще разберем какво са казали американските милиардери, но от Бенфика се съгласиха на разсрочено плащане с първа вноска от 40 милиона евро и последващи пет транша. По този начин Челси успя да заобиколи нормите на финансовия феърплей. Лондончани можеха да вземат Енцо на по-късен етап, но привличането на играча винаги е стояло на дневен ред сега и нито ден след 1 февруари. 

Самият халф е молил президента на Бенфика Мануел Руи Коща да приеме офертата и да го пусне в Челси. В първата седмица на януари той спря да ходи на тренировки в знак на протест, че португалците не са склонни на трансфера. Коща обаче на няколко пъти даде да се разбере, че за нищо на света няма да пусне своята суперзвезда. 

Така след над 20-часови преговори в последния ден от януари и много направени компромиси, в крайна сметка голямата сделка е факт. Челси и Бенфика се договарят до последно по редица клаузи, които вероятно никога няма да разберем. Едно обаче е ясно – халфът на бъдещето вече е в Лондон. 

Видяно 27 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.