ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Челси и Ливърпул стартираха със зрелищно равенство

0
челси ливърпул
Снимка: БТА

Отборите на Челси и Ливърпул завършиха наравно 1:1 в мач от първи кръг на английската Висша лига. Срещата на „Стамфорд Бридж“ предложи футбол на изключително високо ниво и от двете страни, като домакините със сигурност могат да съжаляват малко повече за изпусната победа, имайки предвид слабото второ полувреме на „мърсисайдци“.

Възпитаниците на Юрген Клоп можеха да открият резултата в 12′, но удар от далечно разстояние на Мохамед Салах срещна горната греда. 6 минути по-късно „червените“ все пак поведоха, след като египтянинът намери Луси Диас в наказателното, а колумбиецът засече острото центриране от близка дистанция.

Гостите вкараха и второ попадение в 29′, но гол на Салах бе отменен заради засада след намесата на ВАР. Играчите на Маурисио Почетино се активизираха и успяха да изравнят в 37′, след като защитата на Ливърпул не успя да се подреди при повторно центрирана топка на границата на малкото наказателно. Там свободен бе Алекс Дизази, който с известна доза късмет успя да провре топката под крака на Алисон Бекер.

Само две минути по-късно Бен Чилуел вкара за Челси, но Антъни Тейлър отново отмени гола заради засада след проверка на видео асистента.

През втората част „сините“ стояха по-подредено на терена, а проблемите за Ливърпул идваха най-вече от малкото хора в центъра на терена и лесното преминаване на тази зона от страна на Челси. Въпреки това до нови попадения не се стигна, макар и двата отбора да имаха чисти възможности.

В следващия кръг Челси гостува на Уест Хем, докато Ливърпул приема Борнемут.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.