ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Чакането свърши: Ботев Пловдив посреща Левски на „Колежа“

0
Стадион Христо Ботев
Официална Facebook страница на Ботев Пловдив

28-ият кръг на efbet Лига вече навлиза в средата си. Късният днешен двубой от програмата на първенството приковава вниманието, не само защото е между Ботев Пловдив и Левски, ами и защото с него ще бъде открит официално стадион „Христо Ботев“.

Двубоят стартира в 20:00 часа, а съоръжението ще бъде отворено за феновете близо три часа по-рано.

Ботев Пловдив тренира на Колежа

Мачът ще се играе пред препълнени трибуни, като се очакват около 18 000 привърженици – 1800 от тях на Левски.

Последната среща на съоръжението между двата тима завърши с победа на Ботев с 2:1 – тогава бившият футболист на „канарчетата“ Тодор Неделев се разписа на два пъти, а голът за „сините“ бе дело на Гари Родригес, който направи солидна кариера в няколко големи европейски първенства.

Столичният гранд има осезаемо предимство в преките двубои с „жълто-черните“ – статистиката сочи 42 победи за пловдивчани, 23 равенства и цели 80 успеха за „сините“ в 145 срещи в елита.

Левски

Левски записа равенство и успех след назначаването на временния старши треньор Елин Топузаков. Легендарният бранител замени Станимир Стоилов на поста и направи нулево равенство с ЦСКА във Вечното дерби, което можеше и да спечели, а след това постигна късна победа над Берое с 1:0. Тимът е на пето място с 48 точки, колкото има и четвъртият Черно море.

Ботев Пловдив няма победа в три поредни мача за първенство и е на десетата позиция с 29 пункта. „Канарчетата“ изпращат нелек сезон, в който вече смениха трима наставници.

Дали новият стадион ще им даде тонус за добър финал на сезона, предстои да разберем.

В нашата анкета може да гласувате кой ще спечели в първия мач на новия „Колеж“!

Общо гласували 14

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.