ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Унгарец сюрпризира неприятно Рууд на „Мастърс“-а в Шанхай (ВИДЕО)

0
Каспер Рууд - Александър Зверев
БТА / BTA

Първата ракета на Норвегия – Каспер Рууд, е поредното голямо име, което отпада от Мастърс турнира в китайския град Шанхай, след като загуби изненадващо на 1/8-финалите от унгареца Фабиан Марожан с 6:7 (3), 6:3, 4:6, за два часа и 39 минути здрава битка на корта.

Осмият в схемата Рууд изостана с пробив в седмия гейм на откриващия сет, преди да направи моментален рибрейк. Стигна се до тайбрек, в който 91-ият в световната ранглиста от Унгария бе по-солидният от двамата и поведе в резултата.

Два пробива бяха достатъчни на Рууд да изравни сетовете, но решителен брейк в деветия гейм донесе неочаквания успех на Марожан, който показа и добра психологическа устойчивост, спасявайки четири точки за пробив, две от които в гейма, в който сервираше за победата.

За място на полуфиналите Марожан ще играе с победителя от мача между 16-ия поставен Хуберт Хуркач от Полша и Джъджън Джан от Китай.

Американецът Себастиан Корда, който по-рано в турнира елиминира втория в схемата руснак Даниил Медведев, преодоля и Франсиско Серундоло от Аржентина със 7:5, 7:6 (6) за час и 38 минути игра. На четвъртфинал той ще играе с един измежду италианеца Яник Синер или сънародника си Бен Шелтън.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.