Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Българите опитаха да утешат белгийците след загубата

0
България
Снимка: volleyballworld.com

Националният отбор по волейбол за мъже на България спечели последния си мач от олимпийската квалификация в Китай. Нашите победиха Белгия с 3:2 (25:21, 23:25, 21:25, 25:22, 15:13) и записаха четвърти успех в турнира след победите над Китай, Нидерландия и Мексико.

Той обаче не беше достатъчен за класиране на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Остава един последен, но много малък шанс при серия победи в следващото издание на Лигата на нациите и изкачване в ранглистата.

Ако Белгия беше спечелила, със сигурност отиваше на олимпиадата, но поражението ще даде квотата на Канада при чиста победа над Мексико по-късно днес.

След края на двубоя, в който българите играха феърплей, се наложи селекционерът Пламен Константинов, както и някои от волейболистите ни да утешават белгийците за пропуснатия шанс да отидат на Игрите във френската столица.

Капитанът на „червените дяволи“ Сам Деруу плачеше със сълзи и се наложи Пламен Константинов, Николай Пенчев и Георги Сеганов да го успокояват.  

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.