Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Щутгарт ще подгонва Байерн и важни битки в дъното на Бундеслигата

0
Щутгарт
Щутгарт (Снимка: БТА)

Време е да затворим и 27-ото завъртане в германската Първа Бундеслига. След като в съботния ден видяхме поредната победа на лидера Байер Леверкузен и големия успех на Борусия Дортмунд над Байерн Мюнхен насред „Алианц Арена“, спокойно можем да кажем, че сме напът да станем свидетели на нов шампион в лицето на „аспирините“.

В неделния ден обаче ще обърнем по-специално внимание на отборите от по-задните позиции на класирането и в частност на тези, които продължават борбата си оцеляване. Ще погледнем и какво се случва с една от изненадите на сезона до Щутгарт.

Аугсбург – Кьолн, 16:30 часа

Баварците седят здраво в първата половина на таблицата и за момента са осми и дори имат шансове за европейски футбол, като изостават с шест точки от шестия Айнтрахт Франкфурт. Отборът на Йес Торуп е и в чудесна серия от четири поредни победи в Бундеслигата.

Сега на „VWK Арена“ пристига борещият се за мястото си в елита Кьолн, който се нуждае от точки. „Козлите“ са на предпоследната 17-а позиция, но имат пасив от само две точки от 16-ото място, на което е Майнц и дава право на бараж за оставане. Тимът на Тимо Шулц обаче трябва да намери начин да се върне към победите, след като е в серия от шест поредни двубоя без успех и има общо една победа от началото на годината. Преди паузата Кьолн допусна тежко домакинско поражение с 1:5 от РБ Лайпциг.

И двата състава имат доста кадрови проблеми. Тези пред Аугсбург са свързани с контузиите на Рубен Варгас, Роберт Гумни, Никлас Дорш и Рафаел Фрамбергер, докато Рийс Оксфорд се възстановява от COVID-19, а Ермедин Демирович е наказан. Под въпрос остават Максимилиан Бауер и Патрик Пфайфер.

За гостите аут за срещата са Джъстин Дил, Флориан Диц, Лука Килиан, Леарт Пекарада и Марк Ут, които лекуват контузии. Макс Финкгрефе има шанс да се завърне поне в групата за двубоя.

Аугсбург влиза като фаворит в сблъсъка, според букмейкъра Betano, като коефициента за победа на баварците е 1.70, докато този за Кьолн – 4.90. Равенството е оценено на 3.90.

Щутгарт – Хайденхайм 18:30 часа

„Швабите“ правят много силен сезон под ръководството на Себастиан Хьонес, който завари отбор, който се бори за своето оцеляване преди година, но сега го е насочил към историческо участие в Шампионската лига. Щутгарт е трети към момента и при победа днес може да се залепи дори само на точка от втория Байерн Мюнхен. Тимът е в страхотна форма от осем поредни мача без загуба в шампионата (7 победи и 1 равенство).

Хайденхайм е друга от изненадите на сезона до момента. Трудно е да си представим мнозина да са очаквали пълните новаци в елита да се представят така стабилно. Отборът на Франк Шмидт е 11-и и има девет точки преднина пред 16-ата позиция. В последно време Хайденхайм намали оборотите и натрупа пет мача без успех, като днес е тест за тяхната устойчивост и ще бъде добре за тяхното самочувствие, ако си тръгнат от с положителен резултат от „MHP Арена“.

Себастиан Хьонес няма да може да разчита за тази среща на Дан-Аксел Загаду, Хироки Ито, Николас Нартей, Антони Руо и Самуеле ди Бенедето, които са с контузии. През седмицата болни бяха Фабиан Бредлов, Атакан Каразор и Енцо Майо, но се очаква и тримата да са налични.

При гостите Адриа Бек, Томас Келер, Ленард Малоуни и Елидон Чанай лекуват различни травми, докато Ян-Никлас Бесте е под въпрос.

Букмейкърът Betano смята, че Щутгарт е твърд фаворит за победа тук с коефициент 1.31 срещу 9.00 за Хайденхайм. Ставката за „хикс“ е определена на 5.70.

Бохум – Дармщат, 20:30 часа

Завесата на 27-ия кръг в Бундеслигата ще спуснем с два отбора, които не са в най-добрата си форма. Домакините от Бохум записаха четири поредни поражения след изненадващата победа над Байерн през февруари. Това им отрежда 15-ата позиция, като имат преднина от пет точки пред мястото за плейоф за оцеляване и всяка спечелена точка до края на сезона може да бъде изключително ценна.

Негов опонент сега ще бъде последният в класирането Дармщат, който остава единственият отбор без победа от началото на 2024-а година. Тимът има само два успеха през сезона, които дойдоха в началото на месец октомври. Все повече изглежда така, че Дармщат се е примирил със съдбата си, че ще се завърне във Втора Бундеслига. Разликата към момента до 16-ото място е седем точки, а отборът на Торстен Либеркнехт спешно трябва да започне да печели.

За домакините тази среща ще пропуснат контузените Михаел Есер, Данило Теодоро Соареш, Никлас Тиде и Мохамед Толба. Под въпрос до последно ще бъде Тим Йорман.

По-сериозни са проблемите пред Дамщат, където цели седем футболисти отсъстват поради различни причини. С травми са Клаус Гясула, Марвин Мелем, Фабиан Нюрнбергер, Фабио Торсиело, Фабиан Холанд и Фрейзър Хорнби, докато Бартол Франич е наказан. Брейдън Марвин Ману и Лука Пфайфер пък има шанс да попаднат в групата за двубоя.

Бохум получава страхотен шанс да се отдалечи от опасната зона и това се потвърждава от букмейкъра Betano, който му гласува доверие за победа с коефициент от 1.50, докато този за успех на Дармщат е 6.30. За равенство ставката е оценена на 4.40.

Програма и резултати на мачовете от 27-ия кръг в германската Първа Бундеслига:

Събота, 30 януари:

РБ Лайпциг – Майнц 05 0:0

Байер Леверкузен – Хофенхайм 2:1

Айнтрахт Франкфурт – Унион Берлин 0:0

Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 0:3

Вердер Бремен – Волфсбург 0:2

Байерн Мюнхен – Борусия Дортмунд 0:2

Неделя, 31 март:

16:30 часа | Аугсбург – Кьолн

18:30 часа | Щутгарт – Хайденхайм

20:30 часа | Бохум – Дармщат

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.