Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България ще е във втора урна в Лига „С“ на Лигата на нациите

0
България - Литва
Снимка: LAP.bg

Националният ни отбор по футбол ще бъде поставен във втора урна на Лига „С“ в предстоящото издание на турнира Лига на Нациите. България завърши на 2-ро място в последния турнир, когато селекционер на националите беше Младен Кърстаич. Тогава постигнахме два успеха – като домакини на Гибралтар и като гости на Северна Македония. Именно тези резултати поставят националите ни във втората урна, а не в третата.

Жребият за следващото издание на Лига на нациите ще се проведе на 8 февруари 2024 г. в Париж, като в Лига „С“ отново ще има 16 отбора, които ще бъдат разделени в 4 групи. Този път не само първите отбори ще получат промоция за Лига „В“, но шанс ще имат и вторите отбори, които ще играят плейоф на разменено гостуване с предпоследен тим от съответната група на Лига „В“.

Разпределение на урните за Лига на Нациите в Лига „С“:
Първа урна: Румъния, Швейцария, Армения, Люксембург
Втора урна: Азербайджан, Косово, България, Фарьорски острови
Трета урна: Република Северна Македония, Северна Ирландия, Кипър
Четвърта урна: Беларус, Литва или Гибралтар, Естония, Латвия


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.