Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България прогресира с три места в ранглистата, спад за Бразилия

0
България
Снимка: LAP.bg

Българският национален отбор по футбол регистрира лек прогрес с три места в обновената световна ранглиста на ФИФА след мачовете през месец ноември и вече е на 81-а позиция с 1289.9 точки, след като преди месец нашите бяха 84-и. В тях „лъвовете“ записаха две престижни равенства от по 2:2 срещу Унгария на „Васил Левски“ и в гостуването на Сърбия от европейските квалификации.

Това стана под ръководството на новия селекционер Илиан Илиев, като и в двете срещи България водеше в резултата, но не успя да удържи преднината си. Особено болезнено беше срещу „маждарите“, които изравниха в последните секунди на мача, който беше съпътстван с баталните сцени пред стадиона заради протеста на феновете срещу ръководството на БФС.

Пред нас точно е Гвинея, а малко преди това са Китай, Ел Салвадор, Грузия и Хондурас. Първата страна след нас в класацията е Габон, следвана от Люксембург, Замбия, Боливия и Бахрейн.

Аржентина остава на първо място в света. „Албиселесте“ изигра две квалификации за Световното първенство по време на международната пауза през ноември, като загуби с 0:2 от Уругвай, преди да победи Бразилия с 1:0.

Тази загуба на петкратните световни шампиони ги свали от трето до петото място, като на втора позиция отново е Франция, следвана плътно от Англия, която се изкачва с едно място, а четвърти е Белгия. Топ 10 се допълва от Нидерландия, Португалия, Испания, Италия и Хърватия. С четири места пък се изкачва Уругвай до 11-ата позиция.

Рекордни класирания пък записаха Косово и Коморски острови, които се изкачват съответно до 101-ата и 119-ата позиция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.