ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

И Хондурас ни изпревари в ранглистата на ФИФА

0
България
Снимка: LAP.bg

Българският национален отбор по футбол регистрира спад с една позиция в новото издание на ранглистата на ФИФА, което беше публикувано в четвъртък. „Лъвовете“ вече са 78-и в света, като биват изпреварени от Хондурас.

Нашите вече са и с по-малко точки – 1300.74 срещу 1315.48 преди два месеца, когато беше предишното отбелязване на позициите. Непосредствено пред българите са националните тимове на Грузия и Китай, които са съответно 79-и с 1299,32 точки и 80-и с 1297,25 точки. Пред нас са още отбори като Ел Салвадор, Узбекистан, Оман, Кабо Верде, ОАЕ и Ирак.

България допусна две загуби през септември – 0:1 от Иран в контрола на стадион „Христо Ботев“ в Плодив и 1:2 от Черна гора в Подгорица в европейска квалификация. Следващият месец „трикольорите“ се завръщат на Националния стадион „Васил Левски“ за евроквалификация с Литва, а малко след това гостуват на Албания в приятелска среща.

От съперниците на България в квалификациите за UEFA EURO 2024 най-напред е Сърбия. Западните ни съседи са на 28-а позиция. Лидерът в групата Унгария е на 32-о място, а Черна гора е на 68-о място. Зад България е единствено тимът на Литва, който е на 143-ата позиция.

В челото на класирането остава световният шампион Аржентина, следван от Франция, Бразилия и Англия. В топ 10 има само една промяна, като Португалия измества европейския шампион Италия от осмата позиция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.