Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Лъвовете“ се завръщат на „Васил Левски“ през октомври

0
България
Снимка: LAP.bg

Родният национален отбор по футбол ще запише дебют тази вечер на новия стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, където от 19:00 часа ще посрещне Иран в приятелски двубой. Три дни по-късно пък „лъвовете“ гостуват в Подгорица на Черна гора в европейска квалификация.

България обаче се очаква съвсем скоро да се завърне за домакинските си срещи на Националния стадион „Васил Левски“ в София. В сряда сайтът на УЕФА обяви, че евроквалификацията с Литва на 14 октомври, събота, ще се играе именно в столицата. От БФС не бяха заяви съоръжение, на което ще приеме литовците, а очакванията бяха, че трикольорите ще се завърнат в Разград на „Хювефарма Арена“, където играеха в последните две години. Там българите изиграха пет официални срещи. В тях отборът постигна една победа срещу Гибралтар в Лигата на нациите, две равенства със Северна Македония и Сърбия и загуби от Грузия и Черна гора.

Причината пък нашите да не продължат да домакинстват на „Христо Ботев“ в Пловдив е, че „Колежът“ все още нужния лиценз за официални двубои и затова е отпаднал като вариант. Така през календарната 2023-а „лъвовете“ ще са играли в три града у нас – Разград, Пловдив, София.

За последно България игра мач на Националния стадион преди 2 години, като на 12 октомври 2021-а победихме Северна Ирландия с 2:1 в световна квалификация. Тогава Конър Уошингтън изведе британците напред в резултата през първото полувреме, преди нашите да стигнат до пълен обрат след две страхотни изпълнения на Тодор Неделев.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.