Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България няма какво да губи – време е за „освободен“ футбол

0
Кирил Десподов
LAP.bg

Националният отбор по футбол на България стигна до познатото положение, в което няма какво да губи. За пореден международен цикъл „лъвовете“ твърде рано попадат в ситуация, от която трудно могат да излязат. А това би следвало да свали напрежение от плещите им.

След четири мача в евроквалификациите „трикольорите“ спечелиха само две точки. Разликата до водачите в групата Унгария и Сърбия е цели пет пункта, и то с мач повече за българския тим. В оставащите четири мача България няма какво повече да губи и трябва да започне да играе „освободен“ футбол.

Тъкмо освободената игра липсваше на България в първите мачове. Футболистите на Младен Кръстаич бяха припряни, допускаха твърде много грешки и не издържаха на напрежението. Националите имат качества, но няма как да ги разгърнат, докато не започнат да се наслаждават на играта.

Младен Кръстаич

Време е играчите да спрат да мислят за цели, очаквания и надежди. Всеки футболист трябва да се фокусира върху това да си свърши работата на терена, да е по-смел в отиграванията, да опитва нестандартни неща и да се раздава. Само тогава и феновете могат да се надяват на красив футбол и добри резултати.

Първата стъпка към това е мачът с Иран, който е контролен и без никакъв залог. Още в него Кръстаич и компания трябва да покажат друго лице от предходните мачове. А една победа над участник на Мондиал 2022 несъмнено ще даде самочувствие преди евроквалификацията с Черна гора след три дни.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.