ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

България гласува на 9 юни, бъдещето на ЦСКА се чертае ден по-късно

0
ЦСКА
Снимка: БТА

В тези часове текат едни от най-важните мигове в българската история в последните години. На днешния 9 юни всички избиратели в България са изправени пред избори 2в1 – за европарламент и за правителство. Изборите бяха анонсирани след провалената ротация в началото на март. За най-титулувания български футболен клуб ЦСКА също предстои сакрална дата. Тя също дойде след провал – в първенството, за купата, в борбата за Европа. Ден след изборите новите „избрани“ при „червените“ ще дадат обширна пресконференция, на която ще начертаят бъдещето на 31-кратния шампион. И дотук с футболно-политическата метафора.

ЦСКА изпрати срамен по свои думи сезон, а на 10 юни ще обясни информирано какви мерки ще предприеме през следващата кампания. Ще се чертае нова визия (пак тази политическа реторика…).

Филип Филипов
Филип Филипов и Стоян Орманджиев (Снимка: БТА)

Стоян Орманджиев и Филип Филипов отново ще вземат участие в брифинга и този път ще трябва да са доста по-състоятелни в своите обяснения, за разлика от 7 май. Тогава Орманджиев и Филипов си навлякоха доста критики заради постното си и неконкретно говорене. Включително от изявения „червен“ привърженик Борис Станков, чиято цяла фамилия е обвързана с историята на ЦСКА. И критиките на Борис бяха подкрепени от огромен брой фенове, които може би намекнаха нещо… Синът на Александър Станков вече има известен опит във футболните среди, а и необходимото образование, за да критикува. Самият Боби Станков беше основна единица от екипа на Димитър Бербатов в оказалата се неуспешна битка за БФС.

Друг кадър от този екип – Михаил Александров, вече бе обявен от „армейците“. Мишо ще бъде технически директор на ЦСКА и ще отговаря пряко за новия „Българска армия“. Освен бъдещата арена на „червените“, Александров ще има и други задължения на отговорната си позиция. Друга подобна няма в България, но в Европа е пословична. Юношата на ЦСКА със сигурност ще участва в понеделнишката пресконференция.

Не е обявено участието на друг нов шеф – Иван Славов. Новият главен скаут на ЦСКА дойде от екзотичния гръцки ОФИ Крит. На неговите плещи ще падне отговорността да подбира футболисти за ЦСКА и да ги предлага на спортно-техническото ръководство. Вероятно и силата му се крие в мълчанието и анализирането, а не толкова в говоренето. За работата му тепърва ще се съди.

Освен гореспоменатото каре Орманджиев-Филипов-Александров-Славов, акцент ще падне и върху новия треньор. Томислав Стипич е безспорно интересно име. И заради това, че е непознат и заради факта, че е първият хърватин на скамейката в Борисовата градина. Стипич изглежда сигурен присъстващ на пресконференцията. Не би следвало да е и другояче. Постът „треньор на ЦСКА“ е институция. Една от най-важните позиции не само в спорта, но и в държавата. Зад теб стои огромно море от хора – в този случай с яркочервена кръв и страст като никоя друга.

Томислав Стипич
Томислав Стипич (Снимка: cska.bg)

Дали ще има и други представени лица в структурата на клуба – засега се пази в тайна. И то умело. В огромен клуб като ЦСКА, с такова обществено значение, има място за всеки, който е дал дори зрънце за „армейската“ идея, както се изрази Орманджиев преди месец. Може би това беше и лакмусът на седмомайската пресконференция.

Все пак има прилики в управлението на държава и голямо футболно предприятие…

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.