ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Божил Колев пред Nostrabet: Сао Пауло искаше да купи Петър Жеков

0
Божил Колев
Снимка: cska.bg

Божил Колев е поредното голямо име в историята на ЦСКА, което потъна в траур след кончината на Петър Жеков. Двамата бяха съотборници при „червените“ в периода 1970/1975, когато тимът печели четири титли на България и три национални купи. Божил и Жеков са важна част от състава на ЦСКА, който елиминира действащия европейски шампион Аякс, като този успех позволява на армейците да се класират за четвъртфинал в КЕШ, където отстъпват пред Байерн Мюнхен.

„Трудно се говори в такъв момент, тъй като Жеката беше голям мъжкар и приятел. Рамо до рамо играхме с него в ЦСКА и ми останаха страхотни спомени. Жеков беше също голям футболист и велик голмайстор. Един от най-великите голмайстори в Европа. Спомням си, че когато бяхме на турне в Бразилия, Сао Пауло искаше да го купи. Казаха, че дават 300 000 долара, за да остане при тях. По мои груби сметки тази сума в днешно време се равнява на близо 30 милиона евро. Тогава обаче режимът не позволяваше на наши играчи да излизат зад граница, колкото и добри играчи да имахме, и Жеката се прибра с нас в България. Неговата кончина е огромна загуба за ЦСКА и българския футбол. Почивай в мир, приятелю Петър Жеков“, заяви за Nostrabet Божил Колев.

Петър Жеков

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.