Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботевисти, пътят е бодлив и тесен

0
ботев пловдив
Снимка: БТА

В сряда вечерта над 1000 фенове на Ботев Пловдив излязоха на протест, изразявайки своето недоволство от това, че за пореден път ОПГ-та от чиновници, кметове и строителни фирми се опитват да ги правят на баламурници. „Жълто-черните“ привърженици стигнаха до тази мярка, след като в продължение на месеци и години местната управа и държавата симулираха дейност и си правиха безплатен PR на гърба на отбора. Година след година се чуваха обещания за това как „Христо Ботев“ ще бъде един от най-модерните стадиони на Балканския п-ов, как в Пловдив ще се играят финали на европейски Суперкупи и какви ли още не тъпотии от родния политически „елит“.

ботев пловдив

Българският футболен фен, без особено значние от кой град е и кой отбор харесва, трябва да е наясно, че в нашата мила татковина нещата никога не се случват така, както е обещано. Без значение дали обещанието идва от собственици, играчи, ръководство, община или министри. „Колежа“ е поредното доказателство, че градоначалниците на Пловдив отново се опитват да изиграят някаква предизборна постановка на феновете от типа „Ако не сме ние, ще е по-зле. Ей сега, още малко и ще оправим нещата. Само гласувайте за нас“. Тези неща ги слушаме вече 30+ години и те се отнасят не само за футбола или спорта, а за всяка част от сивото ни и мрачно ежедневие.

Но понеже протести за здравеопазване и образование не се подемат, то нека тогава протестираме за футбола. Той далеч не е толкова важен колкото лекарите или учителите ни, но нека поне оттам да тръгнем. Щом още не сме дорасли за обществено важните теми, то да тръгнем от по-маловажните. Макар стадион „Христо Ботев“ да е всичко друго, но не и маловажен. Той се превръща в олицетворение на войната между държавата и живущите в нея. Негласна война, но всеки от нас я вижда и чува. От едната страна са „нормалните хора“, които работят по две работи и си плащат данъците. От другата страна са бюрократи, кметове, зам.-кметове, политици, министри и всички останали скрити „герои“ в сянка.

Затова моят апел към Пловдив е следният: вчера 1000, утре 2000! Това е пътят, момчета и момичета! Ако си мислите, че този път нещата ще се случат по честен и цивилизован начин, не бъдете глупави, моля ви! Само от вас, от числеността ви и от твърдостта ви зависи строители и съмнителни кметове да се сопнат и да се уплашат. Борбата и този път няма да е никак лесна. Задружно я губим вече повече от три десетилетия, поне вие покажете, че когато има някаква сплотен микро-социум нещата може да се получат. Протестите ви тепърва трябва да започват. В противен случай разни хора ще продължават да ви говорят неща от рода „чакайте малко, че телефона ми звъни“ и дим да ги няма, а други да ходят по „изненадващи“ инспекции и да гледат странно по кенчета за бира вместо арматура.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.