ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботев знае как да бие Левски на „Колежа“

0
Ботев Пловдив
Снимка: Фейсбук

След 3425 дни Ботев Пловдив се завръща в своя обновен дом „Христо Ботев“ срещу съперник, който знае как да побеждава – Левски. Интересно е, че в последните две срещи между двата отбора на „Колежа“ Ботев спечели с 2:0 и 2:1, като последния сблъсък изобщо беше преди около 10 години.

В събота новото ще бъде модерният стадион на „канарчетата“, с перфектно тревно покритие, удобни седалки, стилен интериор и уникално електрическо осветление. Другото обаче би трябва да бъде по-старому – страхотна публика на Ботев, страхотна игра на Ботев и страхотна победа на Ботев.

Нещо, което най-често се е случвало в исторически план, когато „жълто-черните“ са били домакини на тези двубои и когато „сините“ започваха да треперят още щом наближават Пловдив.

Сега Виктор Генев, Николай Минков, Лъчезар Балтанов и компания са призвани да запазят традициите, и прословутия ботевски дух и феноменалните фенове на отбора ще им помогнат да го направят. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.