ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Христо Янев е новият треньор на Ботев Враца

0
Христо Янев
Снимка: Facebook.com/Botev Vratsa

Ботев Враца официално обяви, че новият треньор на отбора ще бъде Христо Янев. Той заменя на поста Даниел Моралес и бе представен на отбора от председателя на УС Вангел Вангелов и члена на УС Валентин Лилов.

Бившият наставник на ЦСКА, Нефтохимик Бургас, Миньор Перник и Пирин Благоевград вече подписа своя договор заедно с Калоян Генов, който ще бъде помощник-треньор. Досегашният помощник-треньор Ивайло Димитров, треньорът на вратарите Христо Митов и кондиционният треньор Ивайло Младенов също ще останат част от щаба му.

„Имахме малко време да решим кой да наследи Даниел Моралес. Мачът ни с Берое е в петък. Преговаряхме с няколко треньори – българи и чужденци. С Христо Янев обаче говорихме на един език. Той показа амбиция за работа и ние сме уверени, че ще внесе положителен импулс в отбора. Имаме добри футболисти и резултатите със сигурност не отговарят на възможностите ни. Уверени сме, че Янев разполага с необходимите качества да стабилизира представянето на отбора в Първа лига. Продължаваме стратегията да залагаме на младата генерация български треньори. Такива бяха и Росен Кирилов, и Даниел Моралес“, заяви Валентин Лилов пред клубния сайт.

Ботев Враца заема 13-ата позиция в класирането на efbet Лига с едва 6 точки след девет мача, като загуби последните си две срещи. Янев ще дебютира начело на тима в домакинството на Берое в петък, 22.09, от 15:00 часа.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.