ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ботев Пловдив има отлична възможност да се реваншира на феновете

0
Ботев Пловдив
Футболистите на Ботев Пловдив се радват след победното попадение на Ивайло Видев в контролата срещу Вайле Болдклуб (Снимка: Facebook.com/Botev Plovdiv)

Ботев Пловдив е разкъсан от конфликти извън терена и това изглежда се отрази на футболистите. „Жълто-черните“ загубиха изненадващо от Крумовград (1:2) първия си официален мач за годината. Сега обаче имат поднесен на тепсия шанс за изразителна победа – мач срещу последния Етър на „Колежа“. Такава е и нашата прогноза, която ще откриете в края на материала, а в следващите редове тя ще бъде подкрепена с аргументи.

Срамота е отбор с огромна фенска маса и традиции в българския футбол, който на всичкото отгоре вече разполага с най-модерния стадион у нас – да губи наред от непретенциозни съперници. Ботев се намира на осмо място, което далеч не отговаря на качествата на настоящия състав. Макар и да се продават част от класните играчи, то неизменно биват привлечени техни заместници.

Ботев Пловдив Крумовград
Ботев Пловдив разочарова в мача с Крумовград (Снимка: БТА)

Безспорни аргументи за изразителна победа над Етър

Новото попълнение Георги Николов откри головата си сметка с екипа на Ботев. 21-годишният нападател реализира хладнокръвно дузпа срещу Крумовград. Това е много важно за самочувствието му, защото все пак при „канарите“ напрежението е много по-голямо от това в Хебър Пазарджик. Николов вече има 9 попадения от началото на сезона и може да замести подобаващо продадения Антоан Бароан. Много вероятно е той да продължи серията си срещу „болярите“.

Етър изравни късно от дузпа срещу ЦСКА 1948 (1:1) в първия кръг след паузата, но далеч от дома отборът се представя трагично. През сезона „виолетовите“ имат една победа като гост, две равенства и седем загуби при голова разлика 4:16. В първия сблъсък есента Ботев спечели с 2:1. Двата отбора се срещнаха и в турнира за Купата на България, където „жълто-черните“ спечелиха още по-убедително визитата си на Етър – 4:2.

Отбора на Етър срещу ЦСКА 1948
Отбора на Етър срещу ЦСКА 1948 (Източник: facebook.com/etarvt)

Кадрови проблеми мъчат гостите

Етър ще е без трима основни футболисти. Капитанът Крум Стоянов е контузен, халфът Мартин Моран е наказан за един мач заради натрупани картони, а Кольо Станев изтърпява наказание от три мача

Към тях прибавяме и френския халф Шано Буколда, чиято травма го извади за дълго време извън терените. Така старши треньорът Светослав Петров ще трябва да се справя с останалите играчи, които има на разположение.

„Искам да играем печеливш футбол. На нас ни трябват точки. Колкото и да ми се иска отборът да играе красиво, в момента за нас най-важно е да печелим точки. По какъв начин – ще покажем на терена. Това за нас е цел №1“, сподели наскоро Петров, като такива са и очакванията за мача на „Колежа“ – Ботев да напада, а Етър предимно да се брани и да разчита на грешки.

марин бакалов
Марин Бакалов (Снимка: Wikipedia)

„Трите точки са задължителни“

Клубната легенда на Ботев Марин Бакалов постави този мач в графата „задължителни победи“. Според него отборът е длъжен да се изправи по най-бързия начин след поражението от Крумовград. За Марин по-различни резултати от победа вкъщи са недопустими.

„Не би трябвало един отбор, който има възможности, да си позволява поредица от загуби. В следващата среща е редно да се вземе победата и да се върнат на правия път. Това очаквам да се случи. Не бива да се допускат поражения на собствен терен“, започна Бакалов пред „Мач Телеграф“.

„Важно е отборът да играе силно и добре. Да не се допускат клатушкания от едната крайност в другата. Така ще са доволни и фоновете. Сега се изправят срещу Етър и би трябвало да се вземат трите точки. Те са в графа задължителни.“

Етър Велико Търново - Ботев Пловдив
Етър Велико Търново - Ботев Пловдив (Снимка: LAP.bg)

Прогноза

Първа лига | Ботев ПловдивЕтър, петък, 17:30 часа, стадион „Христо Ботев“

Азиатски хендикап -1,5 за победа на Ботев (б.а. успех с повече от един гол разлика):

еfbet – 1.84

winbet – 1.87

inbet – 1.87

betano – 1.80

bet365 – 1.825

alphawin – 1.80

palms bet – 1.80

bwin – 1.77

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.