Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
Бонус
без депозит
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ботев и Локомотив ще разделят Пловдив за пореден път

0
Димитър Илиев, Рои Херман, Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив
LAP.bg

Ботев и Локомотив се изправят в 115-ото пловдивско градско дерби. Вероятно всички пловдивчани желаят и това да е последното дерби на клубната база на „канарчетата“ в „Коматево“. Срещата на комплекс „Ботев 1912“ започва в 17:00ч, а главен съдия е Валентин Железов.

Този мач вероятно наистина ще е последният на „Коматево“. Очаква се още в края на април Ботев да приеме Левски на собствения си „Христо Ботев“, който се строи вече десетилетие.

Днешното дерби под тепетаата е повече от непредвидимо. През есента Локомотив победи Ботев с 1:0 на „Лаута“, но към днешна дата и двата тима не демонстрират особено завидна форма и лъкатушат в изявите си през пролетта.

В класирането двата отбора са сериозно разделени – Локомотив заема 4-то място с актив от 39 точки, а Ботев е 10-ти с 26 пункта.

В навечерието на мача и „жълто-черните“ и „черно-белите“ бяха надъхани от своите верни привърженици. Хиляди фенове на Ботев заеха местата си на южната трибуна на стадион „Христо Ботев“, като подкрепиха „канарчетата“ с песни, димки и факли. Очакваше се Ботев да проведе тренировка на Колежа, но по решение на щаба заниманието се състоя в „Коматево“.

Локомотив също получи допълнителна сила преди следобедната си тренировка на „Лаута“ и по-ночно от трибуна „Бесика“.

Наставникът на Ботев Пловдив Бруно Балтазар може да разчита на всички без наказаните Хидайет Ханкич и Джеймс Ето’о.

Локомотив Пловдив пък ще бъде единствено без Йосип Томашевич. 

Видяно 33 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.