ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борусия Дортмунд и ПСЖ посягат към 1/8-финалите в Шампионска лига

0
Марко Ройс и Килиан Мбапе
Снимка: БТА / BTA

Шампионската лига се завръща с мачовете от петия кръг на груповата фаза. Вече започнаха да се оформят и отборите, които имат амбиции за продължаване към елиминационната фаза, а във вторник турнирът ще ни предложи нови зрелищни сблъсъци.

Със сигурност най-интересно ще бъде в „Групата на смъртта“ – F. Там френският шампион Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд могат да си осигурят класиране за осминафиналите с победи. Към момента Дортмунд е лидер със 7 точки, докато ПСЖ е на втора позиция с точка по-малко. Третият Милан има 5 точки, а Нюкасъл е на последната позиция с 4 точки, като и четирите тима все още имат шансове да продължат напред.

Най-ясна е задачата пред германския тим. Ако Дортмунд победи Милан на „Сан Сиро“ тази вечер от 22:00 часа, то отборът ще е сигурен за осминафиналите. В същото време ПСЖ има нужда от победа срещу Нюкасъл у дома, както и Борусия да не загуби в Милано, за да излезе от групата.

„Свраките“ пък трябва да избегнат загуба на „Парк де Пренс“, за да запазят шансове за едно от първите две места, а Милан ще отпадне, ако загуби от Дортмунд и в същото време ПСЖ победи Нюкасъл.

В група Н лидерът Барселона се нужда от домакинска победа над Порто, за да си подпечата участие в елиминациите.

Несъмнено интересно ще бъде и в група E, където Лацио посреща Селтик от 19:45 часа, а Фейенорд приема Атлетико Мадрид в късния мач от 22:00 часа. Там три тима все още имат шанс за класиране към елиминациите. „Дюшекчиите“ са първи с осем точки, следвани от „римските орли“ със седем, а трети към момента са нидерландците с шест пункта.

В група G пък осигурилите си вече участие за 1/8-финалите – Манчестър Сити и РБ Лайпциг си дават среща на „Етихад“ от 22:00 часа.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.