ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борусия Дортмунд удари Милан и си осигури елиминации в ШЛ

0
Оливие Жиру, Нико Шлотербек, Милан - Борусия Дортмунд
Снимка: БТА

Борусия Дортмунд победи с 3:1 Милан на собствения му „Сан Сиро“ в предпоследен мач от груповата фаза на Шампионска лига. Двубоят в столицата на модата Милано предложи доста положения и атрактивна игра от двата тима, но вестфалци се възползваха от кадровите проблеми на „росонерите“ и триумфираха, с което си осигуриха и 1/8-финал в Турнира на богатите.

Срещата започна добре за „Дявола“. Оливие Жиру имаше шанс да изпълни дузпа в шестата минута след игра с ръка на бранител на германците. Французинът обаче пропусна от бялата точка, а Грегоар Кобел хвана удара му.

Само четири минути след това бе свирен нов наказателен удар на отсрещната врата, който Марко Ройс превърна в попадение за 0:1. Нарушението бе на Давиде Калабрия срещу Байно-Гитенс.

Последваха минути с натиск на италианския гранд, който в 38-ата минута изравни. Саму Чуквуезе мина между двамата и с точен изстрел по диагонала направи 1:1.

Първата част завърши, а и втората започна с натиск на „росонерите“. Той обаче не донесе нищо.

Почти след час игра Байно-Гитенс направи 1:2 с отмерен изстрел в долния десен ъгъл. Десетина минути по-късно Карим Адейеми се освободи от Ясин Адли на границата на пеналта и с удар в центъра на вратата някак преодоля Майк Менян, който не се намеси добре.

В другия двубой от групата Нюкасъл направи 1:1 с ПСЖ в Париж и има 5 точки. „Жълто-черните“ от Дортмунд са с 10 и няма как да бъдат изместени от първите две позиции. На дъното остават Нюкасъл и Милан с 5 пункта, втори е ПСЖ със 7.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.