Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борислав Михайлов празнува 60-годишен юбилей

0
Борислав Михайлов
БТА

Легендарният български вратар и настоящ президент на Българския футболен съюз – Борислав Михайлов, днес навършва 60 години.

Михайлов е роден на 12 февруари 1963-а година в София. Футболният му път започва от Левски, където неговият баща Бисер е легенда.

Представителният тим на „сините“ се радва на Михайлов под рамката в 180 мача. През 1989-а година родният му тим го продава на португалския Беленензеш. В иберийската страна той изкарва два сезона, преди да премине във френския Мюлуз, за който също играе два сезона. Михайлов е футболист на френския клуб и през магичното за всички български фенове лято на 1994-а година.

В същата 94-а стражът се завръща в България и по-точно в Ботев Пловдив. Сезон за „канарчетата“ и следва ново излизане в чужбина – английският Рединг взима вратаря. Славната кариера на вратаря завършва през 1998-а година с кратки престои в Славия и Цюрих.

Като състезател печели приза „Футболист на годината“ през 1986-а година. Има три титли и три купи на България. За България има 102 мача и добре известното 4-о място от Мондиала в САЩ.

След края на кариерата си Михайлов бързо се насочва към управленска дейност. От 2001-а е вицепрезидент на футболната ни централа, а на 21 октомври 2005 г. е избран за президент, какъвто е и до днес, с едно прекъсване между 2019-а и 2021-а.

Някогашният вратар е най-дълго управлявалият БФС президент с 4 спечелени конгреса.

По време на неговото вече 18-годишно управление, България за съжаление не се е класирала на голям форум. Страната ни е домакинствала на три европейски първенства – за юноши до 17 години, за девойки до 17 години и за аматьори.

Михайлов е и първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години между 2011-а и 2019-а е част от Изпълнителния комитет.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.