Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борис Тонев: Ще направим шоу! Отговорността е голяма

0
Борис Тонев
Снимка: Борис Тонев /личен архив/

Борис Тонев се готви за голяма граплинг схватка на 22 април в зала „Универсиада“. Българският боец е многократен национален шампион и призьор от европейски и американски турнири по бразилско джу джицу и граплинг.

Този път предизвикателството е от професионалната сцена – галавечер на BUSHIDO Fighting Championship. Тя ще се излъчва пряко по платформата DAZN, която за първи път ще предава събитие от България. Сериозният интерес носи и голяма отговорност към Тонев, който е единственият български участник в схватка по правилата на граплинга. Общо четири бойни стила ще бъдат представени на шоуто.

Bushido Fighting championship 88

„До сега не е имало такова събитие, защото в една вечер у нас не са се провеждали срещи на граплинг, К-1 с малки ръкавици, ММА и иновативния за България формат – бой с възглавници. Аз ще се боря срещу Димитриос Петропулос от Гърция. Той също е кафяв колан с успехи на международни турнири“, Тонев сподели за читателите на Nostrabet.

Борис Тонев

„Форматът ще е осем минути „събмишън онли“ – няма да се броят точки. Подобни неща се правят на ONE FC. Ако никой не откаже съперника след осемте минути, започват нещо като дузпи. Всеки има по минута от доминантна позиция да направи събмишън, като това ще се случи три пъти до отказване“, поясни формата опитният ни боец.

„Усещам отговорност върху себе си, че трябва да направя шоу. Повечето зрители са наясно какво да очакват от кикбокса и ММА битките, но няма да са запознати с граплинга. От нас зависи да им го представим атрактивно. За мен не е толкова важно дали ще победя или загубя, а да има нон стоп динамика и екшън – вместо да държа съперника през цялото време в една позиция. Публиката винаги усеща, когато двамата искат да приключат двубоя по максимално атрактивен и бърз начин, а не са дошли да робуват на стратегии.“

Борис Тонев Левски София BJJ бразилско джу джицу

Борис Тонев играе за Боен клуб Левски София. През 2021 година записа името си като първия българин с място в топ 6 при кафявите колани на Световното първенство по бразилско джу джицу (NO GI).

„Ще направя всичко възможно да привлека повече внимание върху нашия граплинг мач. Надявам се ще се хареса на хората и те ще пожелаят да се запознаят по-добре със спорта ни, борбите в партер и техниките за предаване. В бъдеще ще има битки между граплинг състезатели и такива, които тренират самбо, както и други дисциплини. Очаквам те да бъдат много атрактивни. Надявам се да откраднем шоуто!“, сподели още Борис Тонев.

Bushido Fighting championship 88

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.