ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Болните Ливърпул и Евертън без право на грешка в Дербито на Мърси

0
ливърпул евертън
Снимка: БТА

В първия ден от седмицата ще се проведе 293-ото издание между едно от най-вълнуващите дербита не само в Англия, но и в цяла Европа. Дербито на Мърси между отборите на Ливърпул и Евертън ще се състои на „Анфийлд“ и е насрочено за понеделник, 13.02, от 22:00 часа българско време и с него приключва 23-ия кръг от Премиърлийг.

Играчите на Юрген Клоп заемат 10-о място във временното подреждане с 29 точки, на 13 от зона Шампионска лига. „Червените“ загубиха три от последните си пет шампионатни сблъсъка и допуснаха 10 гола в тях. Ливърпул имат 6 победи, 3 равенства и 1 поражения на своя стадион при голова разлика 23:9. Домакините все още нямат победа във Висшата лига от началото на 2023 година.

евертън ливърпул

Възпитаниците на Шон Дайч се намират в зоната на изпадащите на 18-о място с 18 точки, на една зад 17-ия Лийдс. „Карамелите“ загубиха три от последните си пет мача във Висшата лига, но спечелиха последния си мач, като за последните си пет срещи „сините“ са вкарали 4 гола. Евертън има 1 победа, 4 равни и 5 поражения като гости при голова разлика 6:14. „Отборът на народа“ има две равенства и три загуби в последните си пет гостувания. 

Двубоят от есенния дял на първенството завърши 0:0, а Ливърпул спечели 5 от последните 10 официални мача срещу Евертън, докато „сините“ имат само една победа срещу големия си градски съперник в тези 10 срещи.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.