ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Боговете сигурно са полудели! Гонзо е новият президент на БФС

0
Снимка: БТА

Георги Иванов-Гонзо е новия президент на Българския футболен съюз (БФС). Бившият технически директор на националните отбори получи 235 от общо 469 гласа и така спечели още на първи тур.

Зад него остана соченият до скоро за фаворит с Димитър Бербатов – 181. Трети е Михаил Касабов, който получи едва 35 бюлетини.

Зад Георги Градев са застанали 6 делегати, 4 са дали своя вот за Петьо Костадинов, а един за Манол Иванов.

Ето кои са предложенията на Гонзо за членове на новия Изпълнителен комитет: Атанас Фурнаджиев, Николай Исов, Михаил Статев, Любомир Беновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румян Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Калин Каменов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров и един човек от екипа на Димитър Бербатов.

Конгрес БФС
Конгрес БФС (Снимка: БТА)

Първи думи след победата

Георги Иванов сподели своите мисли, след като разбра, че печели още на първи тур:

„Сега ‘почва по-трудното. Благодаря на тези, които гласуваха за мен и тези, които не са. Знаете, че аз съм ваш представител. Ще се опитам да направя така, за да пременим цялата среда във футбола – да върнем доверието, да осигурим помощта на държавата. Вие сте хората, които ще ми кажете кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Ще работим с децата и се надявам 2026-а година да се класираме на Световното първенство в САЩ“.

Борислав Михайлов
Борислав Михайлов (Снимка: БТА)

Новият Изпълком

След гласуване делегатите избраха членовете на новия Изпълнителен комитет, като голяма част от тях са свързани с доскорошната власт в БФС.

Николай Изов – 251 гласа, Атанас Фурнаджиев,  Михаил Статев – 241, Любомир Пейковски – 240, Николай Андреев – 241, Мила Христова – 239, Румян Вълков – 235, Атанас Караиванов – 238, Николай Лазаров – 259, Даниел Панов – 241, Калин Каменов – 225, Пламен Манолов – 219, Теодор Тодоров – 217, Димитър Георгиев – 202

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов (Снимка: БТА)

Промяната се оттегли завинаги от българския футбол

В същото време Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров, които бяха категорични фаворити на феновете в България, ще се дистанцират от родния футбол. Стенли и Марто директно съобщиха повече „да не ги търсим“, докато Митко се изказа по-обрано, но с огромно огорчение. Те на мига отхвърлиха възможността техен човек да влезе в Изпълкома, защото за тях едно място е подигравка и замазване на очите.

„Гонзо си обяви Изпълкома. Каза се, че е оставено място от нашия екип. За да се случи нещо в Изпълкома, ти трябва мнозинство. Не може един човек да е коректив. Въпросът е да взимаш решения. Хората, които си е предложил новия президент, това са. Ще се надявам отстрани“.

„Това е волята на клубовете. Всеки си има собствено мнение. Няма смисъл. Нека дадем време на новия президент, получил е доверието на клубовете. Подкрепям Стилиян (относно оттеглянето му от българския футбол). Има достатъчно неща, с които ще се занимавам. Невинаги има хепиенд в живота. Вървим с високо изправени глави“, обяви Димитър Бербатов след Конгреса.

Борислав Михайлов
Борислав Михайлов (Снимка: БТА)

Изводи

Макар и в сянка, Борислав Михайлов ще продължава да бъде фактор. Именно той лансира своя кадър Георги Иванов, като през последните две години реално водеше скрита кампания. 

Много от клубовете гласуваха със страх. Подкрепиха статуквото. Вероятно е имало обещания, заплахи и още, и още. Това всеки сам ще прецени за себе си. Истината е, че в момента небето над Бояна изглежда по-мрачно от всякога, а светлите лъчи са безвъзвратно загубени. Но както „поетът“ е казал: Каквото сам си направиш, само ти можеш да си направиш.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.