ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Боец на ММА Варна стана втори в света с един здрав крак

0
Светослав Иванов
Снимка: Фейсбук

Истински стоицизъм и мъжки характер прояви млад и талантлив варненски боец. 18-годишният Светослав Иванов от ММА Варна спечели сребърен медал в категория до 65/8 кг от световното първенство по ММА за младежи в Белград, след като на финала се би с един здрав крак срещу съперник от Казахстан. Това е второ поредно сребърно отличие от Шампионат на планета за Светльо само в рамките на няколко месеца, след като той стана втори и при юношите.

Светослав Иванов

„На полуфинала, след като нанесох удар, усетих силна болка в глезена на десния крак, сякаш съм си пукнал кокалчето. Цяла вечер се лекувах с компреси, а на другия ден вървях бавно към кантара, за да не разберат, че съм контузен. Ако бяха усетили, щяха да ме спрат от финалната битка. Аз обаче за нищо на света не исках да я пропускам, въпреки че бях само с един здрав крак“, каза за Nostrabet Иванов.

„Предвид травмата не бях пълноценен в битката за златото. Беше ми трудно в стойка, защото нямаше как да съм бърз, а и не можех да удрям с крака. Така че отправях удари само с ръцете и гледах да го повалям. Все пак имах предимство и финалът почти го бях спечелил, въпреки непоносимите болки. Трудно обаче успявах да пазя равновесие и 9 секунди преди края той ме събори, и спечели“, допълни варненският състезател.

„Като цяло съм доволен от представянето си и въпреки че още съм много млад, смятам още този сезон да играя на голямо първенство при мъжете. Първо на европейското след два месеца, а после, ако имам възможност и на световното през есента“, каза още Светослав Иванов.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.