Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Борба за Европа и за оцеляване предлага Бундеслигата в неделя

0
Аугсбург
Аугсбург (Снимка: БТА)

Вече почти на 100 процента можем да кажем, че в Германия ще имаме нов шампион и това ще бъде Байер Леверкузен. В събота „аспирините“ победиха с 1:0 Унион Берлин като гост, а в същото време Байерн Мюнхен допусна шокиращ обрат до 3:2 в гостуването си на новака Хайденхайм. С това разликата между двата отбора стана 16 точки при шест кръга до края и Леверкузен се нуждае от една победа, която да узакони първата им титла в историята.

Това може да се случи още следващия уикенд, но сега ние ще насочим поглед към това какво ни очаква в неделния ден от настоящия 28-и кръг в германската Първа Бундеслига, който приключва с два интригуващи сблъсъка.

Хофенхайм – Аугсбург, 16:30 часа

Това се очертава да бъде директен сблъсък за Европа, тъй като и двата отбора продължават да имат реален шанс да играят континентален футбол през следващия сезон.

Хофенхайм не е в добра серия, след като записа три поредни загуби и изостана малко от опонентите си. В момента тимът на Пелегрино Манарацо заема деветата позиция с 33 точки и изостава с девет точки от шестия Айнтрахт Франкфурт, но при определени условия след края на сезона и седмата позиция може да дава право на участие в европейските клубни турнири.

Именно на нея виждаме Аугсбург с актив от 36 точки. Баварците правят страхотен сезон и в момента са в серия от пет поредни мача без поражение, включително четири победи. Отборът на Йес Торуп може да се доближи само три точки от Айнтрахт на шестата позиция при успех днес.

В състава на домакините Матарацо няма да може да разчита на контузените Мергим Бериша и Марко Джон, докато Макс Мьорщед е под въпрос. Доста по-сериозни са кадровите проблеми пред гостите, където аут за сблъсъка са цели осем човека – Роберт Гумни, Никлас Дорш, Фредерик Йенсен, Кевин Мбабу, Рийс Оксфорд, Елвис Реджбецай, Рафаел Фрамбергер и Яго. В последния момент пък ще се решава за Патрик Пфайфер.

По-рано през кампанията не се победиха и направи равенство от 1:1, но сега трите точки са напълно задължителни и за двата отбора, ако искат да продължат борбата си за Европа.

Срещата се очаква да бъде доста оспорвана, като букмейкърът Betano дава леко предимство на Хофенхайм с коефициент за победа от 2.22, докато този за Аугсбург е 2.90. Равенството е оценено на 3.95.

Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах, 18:30 часа

Прехвърляме се от другата страна на класирането, където ще погледнем какво се случва в битката за оцеляване в елита. Трудно е да си представим, че и Волфсбург, и Борусия Мьонхенгладбах ще бъдат замесени в подобен сценарий, но това е случаят този сезон.

„Вълците“ записаха първата си победа от началото на новата година едва миналия кръг, когато беше и дебютът на новия им треньор Ралф Хазенхютъл. А този успех може да бъде от решаващо значение за съдбата на отбора, който има аванс от само пет точки пред 16-ия Майнц, който заема мястото за плейоф за оставане в Бундеслигата. Сега е важно Волфсбург да намери постоянство и да натрупа няколко положителни резултати, ако не иска да трепери за своята съдба до последния мач.

Гладбах е в същата ситуация като своя опонент днес – тимът е позиция по-надолу от „вълците“ и със същия аванс пред Майнц. При „жребчетата“ обаче нещата все така неясни и бъдещето на треньора Херардо Сеаоне изглежда все по-несигурно след лятото. Борусия няма победа в последните си четири мача в първенството, а между тях беше изхвърлен и от КУпата на Германия след загуба от третодивизионния Саарбрюкен на ¼-финалите. Програма не е благосклонна към „жребчетата“ до края на сезона, като имат мачове със съименниците си от Дортмунд, Айнтрахнт и Щутгарт, така че всяка спечелена точка ще бъде от решаващо значение.

За Волфсбург участие в срещата днес няма да могат да вземат контузените Коен Кастеелс, Лукас Нмеча и Кевин Паредес, както още наказаните Максонс Лакроа и Серик Цезигер, докато Рожерио е под въпрос. По-малко са проблемите пред гостите, но пък липсват основни играчи в лицето на Ману Коне и Флориан Нойхаус, а участието на Нико Елведи до последно ще бъде под съмнение.

Букмейкърът Betano гласува по-голямо доверие на Волфсбург и му дава коефициент за победа от 1.91 срещу 3.75 за Гладбах. Ставката за равенство тук е 3.85.

Програма за и резултати от мачовете от 28-ия кръг в германската Първа Бундеслига:

Петък, 5 април:

Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 1:1

Събота, 6 април:

Унион Берлин – Байер Леверкузен 0:1

Фрайбург – РБ Лайпциг 1:4

Майнц 05 – Дармщат 4:0

Кьолн – Бохум 2:1

Хайденхайм – Байерн Мюнхен 3:2

Борусия Дортмунд – Щутгарт 0:1

Неделя, 7 април:

16:30 часа | Хофенхайм – Аугсбург

18:30 часа | Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.