Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Битка на двама балкански наставници: ЦСКА посреща Ботев Пловдив

0
Нестор Ел Маестро
Снимка: БТА

ЦСКА посреща Ботев Пловдив в емблематичен за българския футбол мач от 25-ия кръг на efbet Лига. По традиция, срещата ще се излъчва в ефира на „Диема Спорт“. Началният час е 17:45, като „червените“ и „канарчетата“ ще закрият неделната програма в елита. Националният стадион „Васил Левски“ ще приеме мача, който ще бъде ръководен от петричкия съдия Ивайло Стоянов.

Срещу пловдивските отбори ЦСКА винаги се е представял доста добре у дома на „Българска армия“ и в малкото случаи, в които е домакинствал на Националния стадион.

„Червените“ ще посрещнат своя съперник с леко горчив вкус поне на клубно ниво. Там 31-кратният шампион подкрепи Димитър Бербатов на конгреса на БФС, но бившият нападател на тима не успя в тази си битка и бе категорично надвит от Георги Иванов-Гонзо. Посвоему Ботев Пловдив също обяви подкрепа за Бербатов, но и това не се оказа достатъчно. На играчите обаче това едва ли ще им повлияе и вероятно не са особено запознати с текущата ситуация във Футболния съюз.

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов (Снимка: БТА)

Нестор Ел Маестро не разполага с целия си кадрови потенциал, който и без това не работи на пълни обороти от началото на полусезона. Капитанът Юрген Матай и Иван Турицов не взеха участие в предния кръг, когато отборът победи с късен гол с 2:1 ЦСКА 1948. С това обаче не се изчерпват проблемите в „червено“. Емануел Шакич и Мартин Стойчев са под въпрос за двубоя, но най-вероятно ще стиснат зъби и ще вземат участие в срещата.

Със сигурност мача изпускат Брадли Де Нойер и Тобиас Хайнц. Нидерландецът отдавна е с контузия и е твърде вероятно и изобщо да не запише мач до края на сезона. Хайнц пък ще е наличен още след международната пауза. Преди мача с Ботев Пд норвежецът ще участва в традиционните за ЦСКА срещи на играчи с фенове.

Тобиас Хайнц, ЦСКА - Арда
Тобиас Хайнц, ЦСКА - Арда (Снимка: БТА)

ЦСКА е задължен да гони победа, защото вече изостава с 6 точки от първенеца Лудогорец с равен брой изиграни мачове. Дори с победа „армейците“ биха съкратили разликата до само три точки, имайки предвид и отложения мач на „зелените“ с ЦСКА 1948.

Ботев Пловдив и Душан Керкез също не са максимално удовлетворени и скамейката няма да е в оптимални параметри. Защитниците Константинос Балоянис и Йонас Там са наказани от Дисциплинарната комисия и ще изпуснат гостуването в столицата. Има и трансферни слухове около тима. Очаква се „канарчетата“ да подпишат с Кристиян Начакву и Джон Емауел.

За жалост на всички от „Колежа“ и през тази седмица имаше казуси извън клуба. Бившият наставник на тима Желко Копич осъди пловдивския футболен тим на близо 300 000 евро заради преждевременното си освобождаване преди година и три месеца. Тогава, сегашният треньор на Динамо Букурещ бе заменен от Бруно Балтазар, провалил се гръмко на „Христо Ботев“.

Имаше и един позитивен финансов въпрос – Ботев Пловдив уреди взаимоотношенията си с Хебър за новия голмайстор на тима Георги Николов.

Георги Николов
Георги Николов (Фейсбук, Ботев Пловдив)

„Канарчетата“ се движат девети към момента, но под ръководството на Керкез прогресът е видим. За момента топ 6 е само на четири точки разлика. Последният отбор от шестицата в момента е ЦСКА 1948 с 37 пункта, докато Ботев е с 33.

Определено се очаква интересен мач и тактическа битка между двамата балкански наставници Нестор Ел Маестро и Душан Керкез. Към момента има една огромна разлика при тях – доверието от страна на феновете. Точно затова и напрежението у наставника с английски паспорт е толкова голямо, че един негативен резултат на ЦСКА може да му коства поста. Ботев и Керкез пък ще имат далеч по-голяма свобода да творят и да не са обременени от преследването на задължителни три точки.

Душан Керкез
Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.