ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Без награда? Чудесна мотивация за ЦСКА напролет!

0
ЦСКА
Източник: ЦСКА

Церемонията за „Футболист на годината“ предизвика много полемики относно избирането на Кирил Десподов и неговите подгласници. Не по-малко внимание обаче заслужава въпросът защо нито един играч на лидера в класирането ЦСКА не получи признание. 

Единствената „червена“ статутетка попадна в ръцете на Брадли де Нойер за най-красив гол. Награда, която не е пряко свързана с достойнствата на даден отбор и дори футболист на последния в класирането може да я получи. Явно според болшинството колеги спортни журналисти в момента нито един „армеец“ не е на топ ниво у нас. 

Любопитно е, че ЦСКА има най-силната защита в шампионата с допуснати едва 9 гола. Старши треньорът Саша Илич успя да извлече максимума от своите бранители в постройка 3-5-2, където капитанът Юрген Матей внася увереност с присъствието си и дава указания на целия отбор. Няма как да не отличим Иван Турицов, Мено Кох и младия Християн Петров – все играчи показали достатъчно и печелили индивидуални призове в хода на годината. 

ЦСКА Маурисио Гарсез Юрген Матей

Атаката на ЦСКА може да не е най-резултатна у нас, но и там могат да бъдат отличени класни единици като Дюкенс Назон, Браян Морено, Маурисио Гарсес и още. В средата на терена оперират качествени футболисти, но нека приемем, че там Ивайло Чочев отвя конкуренцията през изминалите няколко месеца.

За вратарския пост е излишно да коментираме – Густаво Бусато е един от най-добрите чужденци изобщо в България и спасява поне по две стопроцентови положения на мач. Болшинството обаче почти винаги би избрало романтиката на млад български вратар с голяма мечта, готов да покори футбола на Запад и да се утвърди в националния отбор. Дали е обективно или не, всеки преценява сам. 

ЦСКА Димитър Евтимов Йоан Бауренски Юрген Матей

Далеч съм от мисълта, че ЦСКА трябва да има отличен футболист на всяка една позиция. Все пак е странно за първия във временното класиране, финалист за Купата на България, втори от миналия сезон и отпаднал достойно на плейофа в Европа от Базел (най-силния по коефициент в турнира отбор)… да няма нито един състезател с признание. 

Все пак това може да подейства само и единствено като мотивация за играчите на 31-кратния шампион на България. Те ясно съзнават, че за спечелването на титлата ще трябва да надскочат чисто футболните победи. Матей го каза – срещу ЦСКА всеки дава 100% от силите си, я полугласно всички разбрахме продължението на това твърдение. М**ната им на индивидуалните призове – със сигурност това си казват в момента в Борисовата градина. Така би било още по-сладко, ако отборът вдигне 32-ата.

ЦСКА радост след победа Марселино Кареасо

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.