ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Без дербита, но със няколко подводни камъни в Серия А

0
Душан Влахович, Ювентус
Снимка: БТА

21-вото разбъркване на картите в Серия А ще предложи само шест мача този уикенд заради турнира за Суперкупата на Италия. Интер и Наполи вече си осигуриха участие във финала в Рияд, Саудитска Арабия, докато Фиорентина и Лацио ще се приберат разочаровани на Ботуша след загубите с по 0:3, които допуснаха.

Кръгът не предлага дерби мачове, ала има няколко интересни мача, приковаващи погледите. Ще се случат и два треньорски дебюта – Даниеле де Роси (Рома) и Давиде Никола (Емполи).

За първия това е завръщане у дома. Де Роси поема любимите си „вълци“ поне временно след уволнението на Жозе Моуриньо. Давиде Никола пък отново е нагърбен да спасява отбор от изпадане. Спасителят на Кротоне и Салернитана заменя начело на Емполи Аурелио Андреацоли, с който тосканци са на предпоследното 19-о място.

Именно Рома на Де Роси ще даде началото на 21-вото завъртане, следван от гостуването на Милан в Удине. Борещият се за титлата Ювентус пък играе в неделния ден на „Виа дел Маре“ с Лече.

А ето и по-интересните мачове от кръга, върху които ще акцентираме:

Рома – Верона

„Олимпико“ ще види своя любимец Даниеле Де Роси за първи път като треньор. Тифозите на Рома обожаваха Жозе Моуриньо и го изпратиха изключително емоционално на базата в Тригория във вторник. Сега на скамейката обаче сяда символът на Рим. Де Роси е истински romanista, дори Romanista. От малко момче, което е фен на Рома, той се превръща в един от най-добрите на своя пост и капитан на „джалоросите“.

От Де Роси се очаква да върне хъса и борбеността в римските футболисти. Последните седмици апатията се настани трайно у играчите на Рома, но едва ли има някой, който може да изцеди повече в това естество от Де Роси. 

Всичко предполага Рома да няма особено много с „джалоблу“. Отборът от Верона е на 18-а позиция в класирането и се бори за оставане в елита. Марко Барони и момчетата му имат едва една победа като гост, но любопитен факт на тяхна страна е, че преди около 10 години и друг специалист дебютира начело на Рома срещу веронци. Става въпрос за Лучано Спалети, който при втория си престой на „Олимпико“ се препъна във Верона в дебюта – равен 1:1.

Бетано оценява успех на Рома на 1.47, равенството на 4.25. 2-ката пък е цели 7.30.

Удинезе – Милан

Вероятно много ще се изненадата, когато напомним, че в последните шест мача между тези опоненти Милан има само една победа. Да, точно така, „росонерите“ надвиха с 4:2 Удинезе в първия кръг на миналогодишния шампионат – първи мач за Милан след титлата през 2022 година. В останалите пет двубоя „фриуланите“ се сдобиват с две победи и три равенства. Двата успеха са в последните два мача.

Дотук със статистиката, която е много извън обсега на Милан, изненадващо или не. Изглежда, че „Дявола“ вече се отпусна малко и се сработи до известна степен. Победата с 3:1 над разклатения Рома изглежда добър атестат, а акумулирането на положителна агресия след отпадането за Купата също. Стефано Пиоли и компания започнаха да скъсяват пасива до първите две места, а се откъснаха сериозно и от четвъртото. Със сигурност всички на Миланело се надяват положителната тенденция да продължи, но дали това ще се случи е трудно за прогноза.

На своя страна „черно-белите“ имат добре познатия си наставник Габриеле Чофи, с когото тимът вървеше добре преди около 2.5 години. Тогава обаче Чофи изненадващо остави Удинезе в ръцете на Андреа Сотил, а за свой следващ пристан избра Верона.

Победа за Милан е 1.87 за Бетано, а равенство на „Дачия Арена“ е 3.60. Домакинска радост – 4.20.

Лече – Ювентус

Кандидат-шампионът гостува на „Виа дел Маре“ в неделя вечер в момент, в който може да излезе начело в класирането, но и с мач повече. Абсолютна предпоставка да се потърси успех за Юве в тази среща, а дори и гол за Душан Влахович. Сърбинът е „под пара“, а преди седмици от неговата левачка си изпати Сасуоло на два пъти.

Ювентус се движи по график в шампионата и въпреки че в първия дял победи много трудно „джалоросите“, сега аргументите за нова победа изглеждат налице. Момчетата на Макс Алегри изглеждат несломими, а поведат ли с гол разлика, трудно могат да допуснат сензация и обрат.

Младият състав на Лече не е за подценяване. Това доказва и 13-ото място в класирането със събраните 21 точки. Ако южняците продължат с това представяне, със сигурност няма да се борят за оставане в Серия А. Шансовете им за положителен резултат срещу „Старата дама“ обаче не са свръхголеми, но не са и за пренебрегване.

Шансовете за победа на Юве според Бетано са 1.65. Тези на Лече – 6.00. Хиксът е маркиран на 3.60.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.