ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Бетис не се даде на Жирона и открадна точка в края (ВИДЕО)

0
Реал Бетис
Снимка: Twitter.com/LALIGA

Жирона продължи серията си без загуба в Испания, но стигна само до равенство от 1:1 в гостуването си на Реал Бетис в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. Артьом Довбик откри за каталунците в 39.ата минута от дузпа, но две минути преди края на редовното време Херман Пецела донесе точката за севилци.

Жирона изигра пореден силен двубой, но този път и съперникът в лицето на Бетис даде сериозен отпор и заслужено не загуби на фона на усилията, които хвърли.

Каталунците поведоха в 39-ата, когато украинският нападател Довбик се разписа от бялата точка, след като Айтор Руйбал фаулира Савио и бе отсъдена дузпа.

След почивката Бетис натисна и създаде редица добри положения, но успя да изравни чак в края. В 88-ата минута капитанът на домакините Пецела се разписа. Удар на Улиям Карвальо бе блокиран в наказателното поле, а след това топката попадна в защитника, който не остави шанс на вратаря Пауло Газанига с отличен удар под гредата за крайното 1:1.

Жирона имаше шанс все пак да стигне до победата, но Дейли Блинд пропусна от много добра ситуация.


По този начин Жирона пропусна да запише пета поредна победа във всички турнири, но остава на върха с 45 точки. Реал Мадрид обаче може да ги изравни, ако спечели гостуването си на Алавес по-късно тази вечер. За „вердибланкос“ пък това бе четвърто последователно реми в шампионата и остават на седмата позиция с актив от 28 пункта. След празниците каталунците подновяват битката в Ла Лига с домакинство срещу Атлетико Мадрид на 3 януари, когато пък Бетис гостува на Селта Виго.

В друг мач по същото време Кадис и Реал Сосиеад завършиха при нулево реми. Кадис е точно над чертата, на 17-о място, с 15 точки, докато баските са шести с 31 пункта.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.