ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое си взе довиждане със Себастиан Вия

0
Берое
Снимка: БТА

По всичко личи, че мачът с Пирин е бил последния за Себастиан Вия за Берое, ако съдим по това, което се случи в последните две тренировки на заралии.

Вчера играчите подхвърляха във въздуха колумбиеца, както правят с треньора след спечелен трофей, прегръщаха го братски и го потупваха по гърба, като му пожeлаваха успех.

По време на днешното занимание, което се проведе под дъжда, Вия пък изобщо не се появи, което дава ясен знак, че най-вероятно повече няма да облече екипа на Берое.

Себастиан Вия
Себастиан Вия (Снимка: БТА)

Очевидно е, че в момента се подготвя неговия трансфер и Хосе Луис Ачиари едва ли ще пусне нападателя в игра в оставащите три мача до края на сезона, за да го предпази и от евентуална контузия, която би провалила продажбата му.

Относно бъдещето на Вия засега всичко е в сферата на спекулациите и догадките, след като той е свързван както с отбори в Испания, Италия и Южна Америка, така и с родния Лудогорец.

Ако има обаче нещо сигурно, това е, че само половината от сумата за правата на Себастиан ще влезе в касата за Берое, тъй като останалата част ще отиде в мениджърската агенция на Ернан Банато и за комисионни за агентите, които са направили сделката.

За феновете на Берое пък ще остане насладата, че са гледали играта на такъв виртуоз, макар и само за три месеца, който ще бъде запомнен като най-добрия чужденец, носил фланелката на заралии и като най-добрия легионер, подвизавал се изобщо по нашите терени.

Според фактите Вия изигра 11 мача за Берое в елита, в които отбеляза 5 гола и даде две асистенции.

Междувременно на вчерашната тренировка Ачиари и помощника му разговаряха дълго с Вини Трибуле и присъстващите фенове разбраха, че това са били едни от последните опити на спортно-техническия щаб да убеди камерунеца да подпише нов договор.

Шансовете обаче това да се случи са илюзорни, тъй като до този момент Вини по никакъв начин не показва, че иска да остане и изчаква да свърши контракта му през лятото, за да напусне като свободен агент.

Иначе не може да се отрече, че в последните 4 мача Трибуле играе със същата страст и отдаденост, както в началото на миналата есен и успя да наруши дългата си голова суша, като се разписа срещу Локомотив Пловдив и благоевградските орлета.

Другата новина е свързана с Леандро Годой, за който има вероятност да започне лятна подготовка с Берое, докато се разбере дали ще бъде продаден.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Таранът игра под наем през пролетта в родната си Аржентина за елитния „Дефенса и Хустия“ срещу 200 000 долара, като в ктонтракта фигурира клауза, която позволява на аржентинците да го закупят за 2.3 милиона долара през лятото.

При положение обаче, че гаучосите не се възползват от нея, централния нападател ще бъде предложен на други чужди клубове и е твърде възможно Банато да свали от сумата, тъй като се нуждае от свежи пари за клуба.

С изключение пък на Трибуле и преотстъпения Муса Диало, който се връща в Сервет, всички останали чужденци в Берое са обвързани най-малко до лятото на 2025 година.

Баното обаче е готов да се раздели с всеки от тях, за който получи определена сума, като на този етап най-близко до изхода е капитанът Жорди Говеа.

Левият бек можеше да си тръгне още през януари, когато отиде под наем в Еквадор, но впоследствие нещата се объркаха и той доигра първенството с Берое.

Хосе Луис Ачиари
Хосе Луис Ачиари (Снимка: БТА)

Иначе Ачиари е заявил, че желанието му е отборът да изиграе сериозно и последните три двубоя с Хебър и Ботев Враца като гост и Локомотив София у дома.

В тези срещи наставникът може да даде шанс и на някои от юноши, след като трима от тях се подготвят с представителния тим, и да реши окончателно съдбата на няколко чужденци, за които още се колебае дали да продължат да са част от отбора.

Следващият мач в Пазарджик в петък вечерта ще бъде и по-специален за беройци, тъй като те не забравили по какъв начин изгубиха от Хебър с 0:2 на 8 май 2023 година в последния кръг от редовния сезон под Аязмото.

Това поражение не позволи на заралии да завършат във втората четворка и те участваха в плейофите на последната шестица, като накрая се наложи да оцеляват чрез бараж.

В това първенство Берое отстъпи пред Хебър с 0:1 в Пазарджик и надделя срещу него с 2:1 у дома след попадения на Леандро Годой и Сегундо Пачаме.

Любопитно е, че и в двата сблъсъка заралии завършиха с човек по-малко. В първия при 0:0 Говеа бе изгонен с втори жълт картон в 42-рата минута, а във втория Годой получи два жълти картона в последните 5 минути.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.