ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое ще опита да спре пропадането

0
Берое
Снимка: БТА

Отборът на Берое ще опита да прекъсне две черни серии в утрешното си домакинство с Черно море от 17,30 часа на стадион „Берое“ в Стара Загора.

Според фактите воденият от Хосе Луис Ачиари тим е без победа в елита в последните си пет срещи, като в тях не успя и да отбележи гол.

След като през есенния полусезон заралии отстъпиха като гост пред Крумовград и записаха равен у дома с Етър, през пролетта изгубиха от Славия на „Овча Купел“, а после и от Лудогорец на свой терен и от ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата. Всичко това показва, че Берое се намира в сериозна игрова криза и е безпомощен както в защита, така и в средата на терена и атака.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Тези лоши резултати логично извадиха Берое от втората четворка и тимът слезе на 12-о място с 25 точки, като има само 5 преднина пред 14-тия, който ще играе бараж.

На този етап е очевидно, че липсва синхрон между новите играчи и тези от есента, и след като отборът няма игрови облик и избистрен стил, това предопределя и спортно-техническия му срив.

Отделно беройци играят трудно срещу варненските „моряци“, след като в последните 6 срещи с тях в първенството са записали 5 загуби и един равен.

Под Аязмото Берое изгуби последните си две домакинства от Черно море с по 0:2, а за последен път го победи на 19 септември 2020 година с 4:0 в Стара Загора.

За предстоящия сблъсък Ачиари има и кадрови проблеми, тъй като няма да може да използва наказаните бранители Франко Минго и Енцо Еспиноса.

Първият най-вероятно ще бъде заменен от Викторио Вълков, но изборът за ляв халф-бек е ограничен, тъй като не е ясно дали Жорди Говеа вече е готов за игра.

Ако Ачиари прецени, че все още не може да разчита на него, нищо чудно да пусне отляво Муса Диала, макар че той е десен бек, но според последните информации Говеа ще започне от първата минута.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Другите 9 титуляри изглеждат ясни – Артур Мота, Хуан Пабло Саломони, Лучано Скуадроне, Джани Тоума, Стефан Гаврилов, Карлос Алгара, Вини Трибуле, Уерик Каетано и Себастиан Вия, въпреки че няма да е голяма изненада, ако изтърпелият наказанието си Сегундо Пачаме излезе титуляр вместо Уерик.

Що се отнася до Черно море, отборът е в серия от две поредни победи над ЦСКА и Ботев Враца у дома, а играчите му са пределно амбицирани да пренапишат историята на клуба.

До този момент най-големите успехи на варненци в А група са двете трети места през 1953 и 2009 година.

Любопитно е пък, че наставник на гостите е Илиан Илиев, който има два периода като старши треньор на Берое и под негово ръководство тимът спечели първата си Купа на България.

За предстоящия сблъсък Илиев няма проблемите на Ачиари и след като изтърпелият наказанието си диспечер Мазир Сула ще са завърне в халфовата линия, единствените две въпросителни са кой измежду Даниел Димов и Влатко Дробаров да е вторият централен защитник и дали Дани Мартин или Андреяс Калкан ще излезе като ляв външен полузащитник.

Останалите девет играчи в стартовия състав ще бъдат вратаря Иван Дюлгеров, бранителите Виктор Попов, Живко Атанасов и Цветомир Панов, халфовете Пабло Гарсия, Васил Панайотов, Мазир Сула и Илиан Илиев-младши и тарана Атанас Илиев.

Освен че заема второ място в класирането Черно море се представя силно и на чужд терен, където е изгубил само от Лудогорец в Разград и от Левски в София, а в останалите си 9 гостувания има 4 победи и 5 равенства.

Предвид всичко това и като отчетем незавидното моментно състояние на Берое, задачата на подопечните на Ачиари изглежда изключително тежка.

Берое
Берое (Снимка БТА)

От друга страна обаче това пропадане на Берое все някога трябва да спре, тъй като не отива на такъв славен клуб, който е ставал шампион и вицешампион на България и е завършвал два пъти трети, спечелил е две Купи на страната и една Суперкупа и е изиграл паметни мачове в Европа, да присъства символично в родния елит.

Берое не заслужава да бъде превръщан в търговска сергия и след всеки полусезон целта е да се продадат колкото се може повече футболисти, тъй като Берое винаги е бил символ на отбор, който играе добър футбол, който може да победи всеки у нас и който се намира в горната част на таблицата.

Според букмейкърите Черно море е фаворит за съботния двубой в града на липите, като към този момент efbet приема залози за успех на гостите при ставка 1.72.

Равенството е оценено на 3.85, а евентуален успех за домакините – на 4.80.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.