50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое – разочарованието на пролетта

0
Сана Гомеш, Иван Караджов, Берое
LAP.bg

Берое е един от най-обичаните футболни клубове в България, вероятно дори е в топ 5 на страната като фенска маса. В последните две години обаче, заралиине просто лъкатушат, а буквално се борят със зъби и нокти за своето оцеляване.

Известен баланс бе намерен през този сезон, който започна с Петър Хубчев начело, а впоследствие продължи с Николай Киров. Белия, както наричат специалиста, е вече 6 месеца начело на старозагорци, но не успява да донесе така желаната промяна.

Още преди началото на сезона бе заявено, че целта на Берое е спасение – навсякъде и във всяко естество. Предишният наставник Хубчев непрекъснато говореше за това, докато от устата на Киров почти не се е чул вопъл по този въпрос, което от една страна е похвално. От друга – Киров твърдеше, че „зелените“ ще са друг отбор през пролетта. И наглед условията ги имаше.

НИколай Киров

Макар и късно, в първите дни на годината Берое обяви подготовка в Турция и я проведе именно там. Където бяха почти всички тимове. Старозагорският тим привлече и редица нови попълнения. В защита бе осъществена истинска революция – Педро Енрике дойде под наем от Лудогорец, а освен това като свободни агенти бяха привлечени Макс Челич, Зария Ламбулич, Сана Гомес, Бубакар Траоре, Густаво Каскардо и Клайдер Машедо. В халфовата линия входящи трансфери почти нямаше – дойде Йоан Бауренски под наем от ЦСКА. Тръгна си обаче голмайсторът на отбора Абубакар Тунгара. В атака пък бе привлечен Тонислав Йорданов от Арда, където бе продаден Тунгара.

След солидната селекция, навигирана лично от Киров, отборът няма победа през пролетта – единствен в efbet Лига. Загуби от ЦСКА с 1:4, от Ботев Пловдив с 0:1, от директния конкурент за спасение Септември с 1:2 и от ЦСКА 1948 с 1:3. Двете взети точки дойдоха от равенствата с Черно море (1:1) и Локомотив Пловдив (0:0). Тези резултати застопориха Берое в последната шестица и по-точно на 13-то място с 21 точки. А в непосредствена близост дебнат тимовете на Пирин (20 точки) и Хебър, който е малко по-далеч с 16.

Ако Берое и Киров не искат да са в свирепа борба за оцеляване след края на редовния сезон, със сигурност трябва да вземат мерки в триседмичната пауза. Иначе рискуват да заличат спомена за един от най-стабилните тимове в родния елит през изминалото преди три години десетилетие.

Берое


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.