ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое може да задълбочи кризата в Ботев Враца

0
Берое
Снимка: БТА

Отборът на Берое приема Ботев Враца на 15 март (петък) от 16,15 часа в среща от 25-ия кръг на родния елит в Стара Загора с амбицията да запише втора поредна победа във второто си поред домакинство.

При положение че заралии успеят да спечелят трите точки, те за трети път през този шампионат ще постигнат две поредни победи, след като направиха същото и в първите два кръга през миналата година с 2:1 срещу Пирин в Благоевград и 1:0 срещу Арда у дома, а по-късно с по 2:1 над Локомотив под тепетата и Левски под Аязмото.

Успехът ще запази също и по-големите шансове на подопечните на Хосе Луис Ачиари да завършат във втората четворка след редовния сезон.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

В момента Берое е на 11-о място в 28 точки и изостава със 7 пункта от седмия Арда. Осмият Крумовград има 34 точки, деветият Ботев Пловдив – 33, а десетият Славия – 29.

Програмата за предстоящия кръг обаче показва, че ако Берое подчини врачани, може да влезе в десетката или в най-лошия случай да доближи още повече някои от отборите преди него, ако сбъркат.

Все пак Арда ще има тежко гостуване на Хебър в Пазарджик, а Крумовград приема борещия се да се спаси Пирин, който под ръководството на новия си украински треньор Олександър Бабич прогресира.

Славия пък е домакин на устремения към четвъртото място Локомотив Пловдив, а воденият от Ботев Душан Керкез гостува на един от претендентите за титлата ЦСКА в София.

Берое обаче трябва да гледа само себе си и да си свърши работата срещу футболистите на Христо Янев по най-добрия начин, както вече го стори срещу далеч по-силния Черно море.

Отделно един успех над отбор в Топ 3 ще даде още по-голяма увереност и самочувствие на заралии, но въпреки това очакванията са те да подходят по по-различен начин от този срещу варненските моряци.

Тогава, предвид стила на игра и класата на съперника, Берое действаше по-дефанзивно и по-прибрано, като бе добре организиран и внимателен в защита, а напред разчиташе на бързи контраатаки.

Срещу врачани обаче Берое би трябвало да е отборът, който диктува темпото на терена, който притиска противника и осъществява непрестанни атаки.

Що се отнася до състава, във футбола има една приказка, че когато отборът върви, съставът не се бута, и Ачиари най-вероятно ще пусне основно тези, които започнаха срещу Черно море.

Дори обаче наставникът да направи една-две промени, което ще е в рамките на нормалното, като евентуално изтърпелият наказанието си Франко Минго например да се завърне в 11-те, и независимо дали ще се заложи на схема с трима в защита или четирима в линия, това едва ли ще се отрази на стратегията и продукцията на Берое, който със сигурност ще иска да е доминиращ на терена.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Любопитно ще е също да се види как ще продължи да функционира новия латиноамерикански тандем в атака Себастиан Вия – Франсиско Сагардия.

В предния двубой двамата донесоха победата, след като колумбиецът си спечели дузпа и сам я реализира за първото попадение, а уругваецът асистира за второто, с което бе фиксиран крайния резултат.

Тук обаче е важно да се отбележи, че срещу Черно море пред Вия и Сагардия имаше достатъчно пространства, които варненци им предоставяха, след като играха открито, докато врачани едва ли ще се хвърлят в атака и се предполага, че ще заложат на солидна и сгъстена защита.

При това положение от решаващо значение ще бъде поведението на полузащитниците на Берое, които с бързи разигравания, бързо мислене и идея трябва да разбиват евентуалния бетон и да захранват с топки изнесените в атака.

Франко Минго
Франко Минго (Снимка: БТА)

Не е за пренебрегване също факта, че при Берое напрежението падна след победата на варненци и футболистите на Ачиари ще бъдат по-спокойни, а за разлика от тях тези на Враца ще са по-напрегнати.

Все пак Ботев е в кошмарна серия от шест поредни загуби, последните четири от които през пролетта, и се закотви на предпоследното 15-о място, като е на цели 8 точки от 14-тото, което дава право на бараж за оцеляване.

В такива моменти краката на играчите тежат и психиката им е затормозена, след като нещата им не се получават и се приближават до втория ешелон.

Според родните букмейкъри Берое е абсолютен фаворит за краен победител в предстоящия сблъсък и към този момент Efbet например приема залози за негов успех при коефициент 1.97. Равният е оценен на 3.35, а победата за гостите на 4.10.

На същото мнение е и Winbet, който предлага ставки от 1.94 за три точки на домакините и съответно 3.50 и 4.25 за равенство и победа на врачанския тим.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.