Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое може да спре устрема на Локомотив Пловдив

0
Берое
Снимка: БТА

Отборът на Берое приема Локомотив Пловдив в последния си домакински мач от редовния сезон на елита. Двубоят е в неделя (утре) от 19,30 часа в Стара Загора и в него домакините нямат право на грешка, ако искат да доиграят първенството спокойно с плейофи във втората четворка.

В последните си два двубоя обаче подопечните на Хосе Луис Ачиари разочароваха и записаха две загуби от Ботев Пловдив и столичния Локомотив, без да вкарат гол, докато пловдивското Локо потвърди възхода си с два важни успеха.

Играчите на Александър Томаш спечелиха като гости срещу втория ЦСКА и срещу третия Черно море у дома и излязоха на четвърто място, което дава право на участие в бараж за Лига на конференциите.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Иначе през този сезон Берое вече записа победа над „черно-белите“, след като надделя на 20 октомври миналата година с 2:1 на „Лаута“ с попадения през първото полувреме на Вини Трибуле и Леандро Годой, и ако сега отново стигне до трите точки, ще се превърне в единствения наш отбор, спечелил два пъти в това първенство срещу Локо Пловдив.

Това, разбира се, ще е трудна задача, но в никакъв случай непосилна, особено ако Берое покаже привлекателното си лице, което видяхме тази пролет най-вече срещу Черно море и в много моменти при успеха над ЦСКА 1948 в Бистрица.

Ако обърнем пък поглед към статистиката, тя показва, че Берое е в серия от пет поредни мача без загуба срещу Локомотив Пловдив – три победи и две равенства. Берое е спечелил и последните си три двубоя срещу Локо у дома – с 2:0 и два пъти по 1:0.

Що се отнася до предстоящия сблъсък, предвид неудачите в последните две срещи се очаква Ачиари да направи промени в състава, след като заралии допуснаха слабости и в двете фази на играта.

Най-вероятно обаче наставникът ще продължи да разчита на осем от играчите, които най-често започват двубоите през втория дял – вратаря Артур Мота, защитниците Франко Минго, Хуан Пабло Саломони, Лучано Скуадроне и Жорди Говеа, полузащитниците Карлос Алгара и Сегундо Пачаме и звездата в атака Себастиан Вия.

Другите трима в 11-те може да бъдат Дамян Йорданов, Джани Тоума и Франсиско Сагардия, макар че няма да е изненада, ако вместо Тоума започне единият измежду Стефан Гаврилов и Уерик Каетано или пък, ако Викторио Вълков излезе в ариергарда за сметка на Саломони.

Джани Тоума
Джани Тоума (Снимка: БТА)

Ще бъде интересно също да се види дали в оставащите осем или седем срещи на Берое, в зависимост от това на кое място ще се е класирал тима след редовния сезон, ще бъде използван Вини Трибуле.

Камерунецът ще напусне през лятото като свободен агент, след като договорът му изтича, а той реши да не го подновява, но едва ли обаче ще липсва на Берое, след като в последните 14 мача не е вкарал гол, а в 10 от тях излезе като титуляр.

За последно Трибуле се разписа именно срещу Локо в Пловдив и оттогава е кръгла нула и няма нищо общо с онзи играч, който в първите четири кръга на шампионата вкара 4 гола, с които донесе девет точки на своите.

Връщайки се на сблъсъка под Аязмото, може да отбележим още, че треньорът на Локо Томаш няма кадрови проблеми, с изключение на наказания Мартин Райнов, и съставът му изглежда нарисуван.

Пред вратаря Кристиан Томов тримата в защита ще са Ефе Али, Хорхе Сегура и Тодор Павлов, халф-бекове ще бъдат Оливер Камдем и Ангел Лясков, а в средата на терена Христо Иванов и Евандро. Пред тях ще е Димитър Илиев, а в атака двама белгийци – пролетното откритие за тима Мичи Нтело и Бабакар Дион.

Берое
Берое (Снимка: БТА)

Освен че е в подем, Локо показва, че е и опасен гост тази пролет, след като взе три победи с по 2:1 над Арда в Кърджали и Славия и ЦСКА в София.

Отчитайки вероятно това, както и факта, че „черно-белите“ имат 4 победи в 5 последните си пет срещи и загубиха само веднъж – от шампиона след гол в последните секунди, букмейкърите им дават предимство за мача в Стара Загора.

Към този момент Efbet например приема залози за успех на Локомотив при ставка 2.18. Победата на Берое е оценена на 3.60, а равният – на 3.20.

Подобни коефициенти предлага и Winbet – 2.21 за Локо, 3.85 за Берое и 3.40 за равенство.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.