ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Берое излиза в битка за чест и елитен статут срещу Спортист

0
Берое
Снимка: lap.bg

Берое Стара Загора и Спортист Своге ще си оспорват последното място в efbet Лига за сезон 2023/24. Баражът между заралии и „шоколадите“ е днес, от 19:00 часа и е на стадион „Ивайло“ във Велико Търново.

Символичен домакин в старопрестолния град е елитният тим, който до последно изглеждаше почти спасен, но след загубата от Хебър с 1:3 се озова в неприятна изходна позиция.

В дните след последния мач от редовната кампания в първенството старозагорци се разделиха с наставника Николай Киров.

Николай Киров

Срещу Спортист заралии ще бъдат водени от Веселин Пенев. Самият Пенев няма да може да разчита на Спас Георгиев и Серкан Юсеин, които си изкараха червени картони срещу „гробарите“ от Пазарджик и са аут за плейаута и първия мач от новия сезон – независимо дали той ще е в първото или второто ниво на българския футбол.

Отборът от Своге финишира на пета позиция във Втора лига, ала на по-предни места завършиха два дубъла – този на ЦСКА 1948, който взе титлата и този на Лудогорец, който се окичи с бронзовите медали.

С директна промоция от Втора лига се поздравиха завършилите на второ и четвърто място – Етър и Крумовград.

В Спортист гледат към баража като бонус към добрия сезон и заявиха неколкократно, че не са обременени от големите очаквания на феновете си.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.