ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Байер Леверкузен се разправи с последния и е отново на върха

0
Байер Леверкузен
Снимка: БТА

Байер Леверкузен се върна на върха в Бундеслигата. „Аспирините“ биха с 3:0 последния Кьолн. Щутгарт беше изместил тима на Шаби Алонсо от първото място в събота, но Леверкузен нямаше проблеми срещу местния съперник Кьолн, за когото това е 6-та поредна загуба.

Шампионът Байерн Мюнхен може да се придвижи до третата позиция, с две точки изоставане от Леверкузен и точка зад Щутгарт, ако спечели срещу Фрайбург.

Леверкузен започна отлично и поведе в 22-ата минута, когато Йонас Хофман завърши с гол мощна атака на тима. Жереми Фримпонг се разписа за 2:0 точно 10 минути след това, а Виктор Бонифейс със седмия си гол за кампанията оформи и крайното 3:0.

Шестте победи и едно равенство са най-добрият старт на Леверкузен в Бундеслигата.

Кьолн завърши на 7-оо и 11-о място в предишните два сезона под ръководството на Щефен Баумгарт, но може да изпадне този сезон, след като има само една точка досега и е последен в подреждането.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.