Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Барселона стигна до Ел Класико след драма и дузпи

0
Ансу Фати
Снимка: Twitter

Барселона преодоля Бетис с 6:4 след изпълнение на дузпи и се класира за финала на Суперкупата на Испания. В спор за трофея каталунците ще срещнат в неделя вечния съперник Реал Мадрид на стадион „Крал Фахд“ в Рияд. До този момент Барса е рекордьор с 13 спечелени Суперкупи, а „кралете“ имат една по-малко.

След продълженията резултатът между Барса и Бетис беше 2:2, а при дузпите в герой за тима на Шави Ернандес се превърна вратарят Марк Андре Тер Стеген, който спаси ударите от бялата точка на Хуанми и Уилям Карвальо.

Роберт Левандовски откри резултата в 40-ата минута след пас на Усман Дембеле, но по-чистите положения до почивката пропуснаха играчите на Мануел Пелегрини. На три пъти след удари на Херман Пецела, Родри и Луис Енрике вратарят Тер Стеген трябваше да прави майсторски спасявания, за да запази вратата си суха, но логичното все пак се случи в 77-ата минута, когато Набил Фекир изравни с хубав удар с левия крак след пас на Луис Енрике.

В добавеното време вратарят на Бетис Клаудио Браво изби удар на Ансу Фати в корнер и прати двубоя в продължения. В 93-тата минута Фати отново изведе Барселона напред с гол-шедьовър с левачката от воле, но Бетис не се предаде и изравни за втори път също с феноменално попадение. То бе дело на резервата Лорен Морон, който се разписа триково с пета в 101-вата минута след втора асистенция на Луис Енрике.

До края в рамките на 6 минути – между 112-ата и 118-ата, влезлият в игра в 86-ата минута Гуардадо от Бетис си изкара два жълти картона и остави своите с 10 души. Гол обаче повече не падна и след рулетката на дузпите Барса ликува.

При дузпите:

Уилям Жозе – 1:0, Роберт Левандовски – 1:1, Лорен Морон – 2:1, Франк Кесие – 2:2, Хуанми – Тер Стеген спасява, Ансу Фати – 2:3, Улиям Карвальо – Тер Стеген спасява, Педри – 2:4

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.