ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Барселона победи Порто с голове на португалски национали

0
Роналд Араухо, Шави Ернандес, Барселона
Снимка: БТА

Барселона победи с 2:1 португалския гранд Порто…с головете на португалските национали Жоао Кансело и Жоао Феликс. Така каталунците вече са с 12 точки и имат по три повече от Порто и Шахтьор Донецк, които са с по 9 пункта.

Шест минути след началото испанците имаха добър шанс, но Кансело не бе точен. Две минути след това Рафиня стреля, но и той не сполучи. В средата на частта Мехди Тареми шутира след хубаво овладяване, но прати топката високо.

Четири минути след удара на иранеца „драконите“ най-сетне откриха, но попадението не стоя дълго на таблото – бе отменено заради засада.

След точно половин час игра Порто направи 0:1, а голмайстор стана Пепе. Преднината на португалците се задържа едва две минути. В 32-ата Жоао Кансело изравни.

Обратът стана факт в 57-ата минута, когато Жоао Феликс прати топката в мрежата на Диого Коща.

Седем минути по-късно Роберт Левандовски имаше шанс да реши всичко, но удар с глава на поляка мина встрани от вратата.

12 минути преди края Коща пък отказа Рафиня с добра намеса, а секунди след това и Кансело. С това се изчерпа и всичко по-интересно в иберийското дерби.

Други резултати:

Лацио – Селтик 2:0

Фейенорд – Атлетико Мадрид 1:3

Йънг Бойс – Цървена звезда 2:0

Манчестър Сити – РБ Лайпциг 3:2

Шахтьор Донецк – Антверп 1:0 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.