ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Барселона и Жирона се надяват на положителна събота в Испания

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

Испанското първенство по футбол навлиза в много важен етап. Борбата за титлата тази година е много ожесточена, а изненадващият претендент Жирона почти не греши. Реал Мадрид и всички останали предвиждаха отдавна каталунците да са изпаднали зад борда, но те продължават да опровергават критиците.

Битката за Зона Европа също е прелюбопитна, а на дъното по традиция ще наблюдаваме люти дербита за запазване на елитния статут и наесен.

В съботната програма на 23-ия кръг ще наблюдаваме четири мача. Първите акорди ще са свързани с Валенсия и Алмерия. „Прилепите“ гонят задължителна победа срещу последния в класирането и фаворит за изпадане. Това обаче натоварва срещата с големи очаквания и няма как домакините да не изпитват известно напрежение. Валенсия може да се похвали с шест сухи мрежи у дома, което пък на свой ред ще вдъхва увереност на вратаря Гиорги Мамардашвили. Алмерия ще се надява да го матира най-вече чрез Серджио Арибас, който е реализирал девет от послендите си десет гола след почивката.

От Inbet предлагат коефициент 1.70 за победа на Валенсия. Равенството е оценено на 3.75, а ставката за успех на гостите е 5.25.

Следва Гранада – Лас Палмас. Домакините имат спешна нужда от точки, защото до момента имат само 11 и са на 6 от 17-ия Селта Виго. Гостува им типичен средняк, който изпитва затруднения срещу топ отборите, но пък има нужната класа да се справя с останалите. Какво сочат тенденциите? Лас Палмас е водил 1:0 на почивката в шест от последните си осем мача в Ла Лига. В Inbet 2.05 е „единицата“, а другите два знака са съответно 3.25 и 3.80.

В 19:30 часа започва мачът на Барселона. Гостуването на Алавес изглежда сложна задача за Шави и неговите възпитаници. Домакините спечелиха четири от последните пет срещи във всички турнири. Първият сблъсък завърши 2:1 за Барса, но този път и формата на „блаугранас“ буди притеснения. Изоставането от Реал Мадрид е вече 10 точки и титлата започва да изглежда като мираж.

Коефициентът за победа на Алаваес в Inbet е 4.00. Равенството е оценено на 3.60, а успех на Барселона ще изплати залозите умножено по 1.91.

Последният мач за днес е между Жирона и Реал Сосиедад. Всички очакват каталунците да започнат с издънките, но за момента те се представят феноменално. Вече се правят паралели между техния сезон и този на Лестър в средата на миналото десетилетие, когато „лисиците“ спечелиха английската Висша лига. Жирона неизменно участва в голови фиести, каквото се случи при погрома 5:1 над Севиля преди две седмици. След това обаче дойде икономичният успех с 1:0 като гост на Селта във Виго. Днешният съперник не е много по-различен – прагматичният отбор на Реал Сосиедад.

Гостите рядко участват в мачове с повече от две попадения. Те разчитат на здрава защита. Все пак хитът на сезона е фаворит на Inbet с 2.05 за победа. Ставката за равенство е 3.30, а тази за успех на гостите е 3.40.

Съботната програма в испанската Ла Лига:

15:00| Валенсия – Алмерия

17:15| Гранада – Лас Палмас

19:30| Алавес – Барселона

22:00| Жирона – Реал Сосиедад

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.