Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Балъков: Петър Хубчев ще спечели и тази битка

0
Красимир Балъков
Снимка: lap.bg

Легендата на футбола ни Красимир Балъков говори за големия мач в София днес. В 17 часа на Националния стадион „Васил Левски“ един срещу друг ще излязат звезди на световния и родния футбол, сред които ще бъдат самият Балъков, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров и много други големи имена.

Двубоят е благотворителен и се организира от бившия капитан на държавния ни тим Стилиян Петров, като приходите от закупени билети ще бъдат предоставени в помощ на хора, които се лекуват от онкологични заболявания.

„Мачът е специален, защото е за много добра кауза и такива неща в България се правят по-малко, а като цяло те обединяват и дават самочувствие на българите. Това е национална кауза, която по често трябва да я правим и да ставаме по-добри“, каза за бТВ Балъков.

„Искаме да покажем с този мач, че в България може да се случват хубави неща за добри каузи, искаме да стане хубаво шоу и хората, които дойдат да ни уважат и подкрепят, да бъдат доволни и да бъде един празник на футбола“, допълни Бала.

Той призна, че със Стилиян имат специална връзка, тъй като когато прекратявал своята кариера при „лъвовете“, Стенли поел част от неговите функции.

„Играхме доста време заедно, а когато спрях, му оставих плеймейкърската функция в националния и той взе номер 10. Бях изключително спокоен за бъдещето на националния отбор, така че с него имаме доста общи неща като хора и колеги на зеления терен“, добави Краси.

„Тази кауза, която той осъществява благодарение на неговата фондация и на нещото, през което премина и през такива трудности, за да достигне до днешния ден, аз подкрепям на всяка цена. Призовавам хората, които още се колебаят дали да дойдат на стадиона, да не мислят, а да дойдат на мача, за да гледат хубаво шоу със зведи и за да направят едно много добро“, каза още гениалният бивш играч.

Балъков разкри и как се е чувствал, когато Стилиян се е борел с коварната болест.

„В такива моменти човек трябва да бъде оставен на спокойствие. Той премина през изключително тежък период, имало е моменти, когато семейството му не е можело да го види. Стилиян е голям борец и боец. Искам да го поздравя за това, което е направил, след това и за помощта, която дава на всички, които са болни от тази коварна болест“, заяви Балъков.

Тук той визира и Петьо Хубчев, който също се бори с болестта.

„Искам да кажа, че всички негови колеги и цяла България стои зад него. Петьо не трябва да се притеснява, трябва да е психически устойчив, да даде опора за тази битка. Каквото му е нужно, говорили сме с Ицо, Стилиян и с колеги, ще му дадем спокойствие и увереност да се пребори с тази болест“, заяви Краси.

„Разбрах за Петьо, когато Стилиян ми сподели тази лоша новина. За мен беше голям шок, никой не знаеше, дори семейството му дълго време не е знаело. Това е нормално, когато човек се сблъска с нещо такова, в началото иска никой да не знае. Това и Стилиян го обясни, защото е минал през него. Стискам палци на Петьо, тази битка ще мине така, както минаваха повече битки в националния отбор“, завърши Красимир Балъков.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.