ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Бъдещето на Ман Юнайтед изглежда светло, нужна е само работа и търпение

0
Рамус Хойлунд, Алехандро Гарначо и Коби Майно
Рамус Хойлунд, Алехандро Гарначо и Коби Майно (Снимка: @БТА)

Манчестър Юнайтед спечели убедително с 3-0 срещу Уест Хям в мач от 23 кръг на английската Висша лига. Червените дяволи показаха достатъчно на терена, за да оставят трите точки на „Олд Трафорд“ и да изпреварят „чуковете“ във временното класиране на Премиър Лийг. Освен за трите точки, феновете на Юнайтед могат да бъдат доволни и от представянето на изгряващите млади звезди в „Театъра на мечтите“. Расмус Хойлунд се разписа веднъж за победата над лондонския съперник, докато Алехандро Гарначо добави още две попадения за оформянето на крайното 3-0. Контузията в коляното на наскоро завърналия се от лазарета Лисандро Мартинез определено помрачи победата над Юнайтед, но ако трябва да откроим свелия лъч на надеждата в отбора, той огрява трима от титулярите в двубоя – Расмус Хойлунд, Алехандро Гарначо и Коби Майно.


Радостта след втория гол в мача – символът на надеждата

Когато Алехандро Гарначо получи топката отдясно на атаката в началото на второто полувреме и отбеляза, макар и след рикошет в противников играч, Манчестър Юнайтед поведе в резултата с 2-0 и хвърли в екстаз феновете на стадиона и пред екраните. Голът определено донесе радост по трибуните и извън тях, но действието, което направиха след това някои от играчите на Юнайтед вдъхва надежди! Радостта след гола на Гарначо не приличаше на обикновените празненства след отбелязано попадение край ъгловото флагче. Напротив, радостта след втория гол беше наглед спокойна, без надъхващи викове, но казваше много повече от това. Когато Гарначо, Хойлунд и Майно седнаха на рекламните пана край терена, за да отпразнуват попадението прегърнати, те озариха „Олд Трафорд“, дадоха му надежда и вяра за едно по-добро бъдеще!

Рамус Хойлунд, Алехандро Гарначо и Коби Майно
Рамус Хойлунд, Алехандро Гарначо и Коби Майно (Снимка @БТА)

Тази прегръдка показва повече от радост, тя означава приятелство, колектив, единство. А точно това е нужно и лежи в успехите на всеки един отбор, без значение дали играе футбол или друг спорт. Гарначо и Майно са плод на академията на Манчестър Юнайтед, а Хойлунд беше привлечен преди началото на този сезон. И докат първите двама вероятно имат доста минути заедно на терена за юношите на клуба, то с Хойлунд времето е било по-малко. Изглежда обаче е било достатъчно, за да сплоти младите играчи в отбора и да направи от тях тази сплав, която е нужна на отбора на Ман Юнайтед.

Надеждата за по-добро бъдеще таи в душите на всеки фен на Ман Юнайтед още след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън. Мина толкова много време оттогава, но все още Юнайтед не може да намери правилния път към титлата във Висшата лига или пробив в ШЛ. Да, през годините бяха спечелени някои трофеи, но титлата е това, за което всеки фен на червените дяволи жадува. С идването на INEOS Group, водени от Сър Джим Ратклиф, тези надежди у феновете вече изглеждат една идея по-близо до истината. Ратклиф и неговият екип ще придобият миноритарен дял от клуба, за което се очаква потвърждение от Висшата лига, но ще отговарят изцяло за футболните операции в клуба.

С Хойлунд, Гарначо и Майно, работата на ИНЕОС в Манчестър Юнайтед изглежда има отправна точка, ядро, върху което да се гради. Защото и тримата са млади, имат качества и желание за развитие. Докъде ще стигнат обаче, зависи изцяло от тях и от работата на клуба и треньорите с тях. Както и Ерик тен Хаг сподели след мача с Уест Хям, тримата трябва да продължават с усилената работа в тренировъчния процес и да се развиват, защото повярват ли, че вече са на върха, ще сбъркат. Тен Хаг може да е вземал доста грешни решения през този сезон, но изводът за тези тримата определено е правилен.


Алехандро Гарначо

Алехандро Гарначо
Алехандро Гарначо (Снимка: @БТА)

С двете си попадения срещу „чуковете“, Алехандро Гарначо оформи головата си сметка на 7 попадения във всички турнири от началото на сезона. 5 от тях са във Висшата лига. От началото на кампанията Гарначо си спечели титурлярно място в състава на Юнайтед и доказа, че може да играе както по лявото крило, така и отдясно. Аржентинецът предпочита да атакува отляво, но когато трябва да е заедно на терена с Маркъс Рашфорд, той е местен отдясно. Гарначо обаче доказва, че е силен и по двата фланга на атаката, което го прави незаменима част от плановете за развитие на тима.

19-годишният офанзивен играч не веднъж е обвиняван в арогантното си поведение на терена, след като е опитал да завърши атака сам и не е подал на свой съотборник. Гарначо обаче притежава онзи дух на футболист, който ще го изправи срещу всеки един защитник и ще се опита да го преодолее. Гарначо има класата, футболните умения и желанието да стане един от най-добрите в света! Аржентинецът вкара и един от головете на сезона, когато се разписа срещу Евертън със задна ножица. Важното е да не забравя, че все още го чака дълъг път на развитие, в който трябва да изчисти максимално грешките от играта си и да я подобрява. С годините, Гарначо трябва да придобие и онези качества, които да изчистят грешките от играта му, както и да намалят арогантността му до минимум. Все пак, нека не забравяме, че южноамериканецът притежава онзи темперамент на футболист, който изглежда готов да се нагърби със задачата да направи нещата сам, а това качество е създало не един или двама велики футболисти.


Расмус Хойлунд

Расмус Хойлунд
Расмус Хойлунд (Снимка: @БТА)

Расмус Хойлунд беше привлечен в Манчестър Юнайтед през лятото от Аталанта за сумата от малко над 70 милиона евро. Много хора упрекваха клуба за този трансфер, понеже стартът на датчанина в Премиър Лийг не бе никак успешен. Ако обаче сега попитате същите критици за мнението им, едва ли всеки от тях ще е на същото мнение.

Хойлунд вече има 10 попадения във всички турнири, 4 от които във Висшата лига. Той се подобрява с всеки изминал мач и показва, че дадените за него пари няма да бъдат напразно. В мача срещу Уест Хям Хойлунд отпразнува своя 21 рожден ден и отбелязаният от него гол в мача със сигурност беше мечтания подарък. Хойлунд разполага с всички качества да се превърне в един от най-добрите нападатели на нашето време, но не трябва да спира своето развитие. Датчанинът притежава нужната физика, скорост и техника, за да отбележи от всяка позиция и вече започна да го доказва с головете си за Ман Юнайтед.


Коби Майно

Коби Майно
Коби Майно (Снимка @БТА)

Коби Майно, само на 18 години, но вече сравняван с някои от големите полузащитници във футбола. Според мнозина анализатори, Майно играе не като тийнейджър, а като опитен 30 годишен полузащитник от световно ниво. Неговата звезда изгря още през лятото, в подготвителния период на Юнайтед. За съжаление обаче, той получи тежка контузия и трябваше да пропусне първата част от сезона. Още след завръщането си той бързо припомни на всички защо е в Ман Юнайтед. 16 мача за него от началото на сезона във всички надпревари и 2 попадения. Първото такова във Висшата лига дойде в миналия кръг срещу Уулвърхемптън в изключително интересен мач, в който червените дяволи спечелиха с 3-4 след попадение в 97 минута на Майно!

Коби Майно показва завидно спокойствие при отиграванията си и изключителен поглед над играта. С натрупването на малко повече физика и развитие на уменията си, той определено има бъдеще в Юнайтед и спокойно може да се превърне в основния играч от центъра на терена.


Какво е приготвило бъдещето на Ман Юнайтед?

С идването на INEOS и Сър Джим Ратклиф в управлението на Манчестър Юнайтед, много фенове на отбора със сигурност очакват гръмки трансфери на „Олд Трафорд“. Привличането на някои изпълнители от световна класа едва ли ще навреди на отбора, но е изключително важно да не се забравя това, което Юнайтед сам произвежда като футболисти. Гарначо и Майно са продукт на школата на отбора, докато Хойлунд беше привлечен срещу трансферна сума, но също така е част от младото поколение в отбора.

През този сезон тимът може да се похвали и с още млади играчи, които направиха своя дебют в първия тим. Защитникът Вили Камбвала впечатлява със завидна физика и със сигурност може да допринесе за бъдещето на отбора. Омари Форсон също записа първи мниути с екипа на своя любим тим и често попада в групата за мача, което е доказателство, че тимът има вяра в него и е готов да му даде още шансове за изява. С изявени бойци на терена като Лисандро Мартинез, Люк Шоу, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд, бъдещето на Юнайтед изглежда наистина добро.

Много от феновете може би не знаят, но през този сезон отборът на Манчестър Юнайтед до 18 години е на първо място в юношеската Висша лига и след 14 изиграни кръг, тимът има 14 победи и преднина от над 10 точки над най-близкия си преследвач. Това е само още един факт, който показва, че идва нещо добро!

Радостта след второто попадение в мача срещу Уест Хям и прегръдката между Хойлунд, Гарначо и Майно вдъхва кураж у почитателите на отбора. Феновете на Ман Юнайтед може би си спомнят за славния отбор на Сър Алекс, в който блеснаха звездите на юноши като Дейвид Бекъм, Пол Скоулс и Райън Гигс. Клас ’92 обаче вече е в историята, противниците на Юнайтед трябва да са готови да се изправят срещу новото поколение на тима, което показа, че е готово за битки, притежава качествата за тях, но и трябва да продължи да работи и да се развива, за да заведе Манчестър Юнайтед отново там, където му е мястото – на върха!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.