ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Аугсбург с трети домакински успех през сезона

0
аугсбург
Снимка: БТА

Аугсбург спечели домакинството си на Айнтрахт Франкфурт с 2:1 в последен мач от 13-и кръг на германската Бундеслига. Това бе едва трети успех за възпитаниците на Йес Торуп на „WWK Arena“ през настоящата кампания.

Домакините вкарава в 29′, но попадението на Феликс Удокай бе отменено заради засада след намесата на ВАР. Аугсбург все пак се оттегли с аванс на повичката, след като Фредрик Йенсен вкара в 35′.

Бразилският защитник Яго удвои преднината на Аугсбург в 58′ след асистенция на Ермедин Демирович, който подаде и за първия гол. Самият босненец имаше чудесен шанс да види името си сред голмайсторите, но в 76′ пропусна дузпа. Вместо трети гол във вратата на Франкфурт да приключи интригата в мача, Айнтрахт се върна в двубоя само 2 минути по-късно, когато Фин Дамен си отбеляза автгол. Играчите на Дино Топмьолер нямаха сили за нещо повече и нямат успех вече трети пореден мач.

Аугсбург заема 9-о място във временното подреждане със 17 точки, докато „орлите“ са на 7-ма позиция с точка повече.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.