ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атлетико с чутовна глупост, пусна два гола в края и не победи

0
Алваро Мората
Снимка: БТА

Атлетико Мадрид пропусна шанса да направи 18 поредни победи в Ла Лига на собствения си стадион. „Лос колчонерос“ изпуснаха преднина от два гола късно в мача си срещу Хетафе, за да завършат наравно 3:3. С точката Атлетико се качва третото място с 35 пункта, колкото има и Барселона, докато Хетафе е осми с 26.

Рано-рано в мача мадридчани останаха с 10 души на терена след червен картон на един от основните защитници на тима Стефан Савич. Това обаче не попречи на тима на Чоло Симеоне да поведе в края на първата част чрез Антоан Гризман. Оставен непокрит в наказателното поле, французинът реализира центриране на Родриго Рикелме, за да даде на Атлетико малко очаквана преднина предвид обстоятелствата.

Второто полувреме започна бурно и Борха Майорал набързо изравни резултата на „Метрополитано“, разпечатвайки Ян Облак.

Паритетът обаче продължи само 16 минути за гостите, като Маркос Йоренте намери резервата Алваро Мората, чийто удар с глава в земята остави вратаря на Хетафе Давид Сория с малък шанс да спаси – 2:1.

Нещата станаха още по-добри за Атлетико минути по-късно, когато загуба на концентрация от страна на Дамян Суарес доведе до поваляне на Марио Ермосо в наказателното поле и дузпа. Редовният изпълнител Антоан Гризман не сбърка и вкара втори гол на сметката си за 3:1.

В нетрадиционен стил за Атлетико, срив в защитата осигури на Хетафе връщане в мача. Отборът от мадридските предградия намали чрез Оскар Родригес в 87-ата минута, а дълбоко в добавеното време топката удари Родриго Рикелме в ръката и последва втора дузпа в мача и съответно втори гол и за Борха Майорал, с който нападателят направи 3:3.

 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.