Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атлетико няма да се даде лесно на Интер, Борусия и ПСВ ще се сбият здраво

0
Интер - Атлетико Мадрид
Интер - Атлетико Мадрид (Снимка: БТА)

Осминафиналната фаза на Шампионската лига може и да не е предоставила някаква сериозна изненада до този момент, но надеждите са тази седмица да видим нови завладяващи двубои с неизвестен изход. Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити и Байерн Мюнхен вече си резервиха местата на ¼-финалите, но кой ще се присъедини сега към тях?

И Арсенал, и Атлетико Мадрид имат да наваксват пасив от по един гол, които трябва да преодолеят на свой терен съответно срещу Порто и Интер, докато равенствата в първите двубои в Неапол и Айндховен означават, че всеки може да спечели, когато Наполи гостува на Барселона, а ПСВ пътува за среща с Борусия Дортмунд.

Устремилият се към титлата в Серия А Интер се стреми поне да повтори постижението си от миналия сезон, когато игра финал, но го загуби от Манчестър Сити, като представянето им на „Джузепе Меаца“ преди три седмици подчерта колко са добри. Въпреки това, преднината им преди реванша срещу Атлетико Мадрид е само от един гол, а отборът на Диего Симеоне е повече от способен да я заличи и вече го е доказвал в големите европейски вечери. Атлетико загуби само един мач у дома във всички турнири този сезон, докато Интер спечели цели 15 мача като гост през кампанията.

ПСВ на Петер Бош се опълчи здраво на Борусия Дортмнд преди три седмици и успя да удържи равенство от 1:1 на свой терен. Нидерландският гранд все още е непобеден в Ередивизи и по всичко изглежда, че бъде новият шампион на страната. Междувременно Дортмунд спечелиха е леко колеблив пред „Жълтата стена“ през този сезон.

Атлетико Мадрид – Интер (0:1 в първата среща)

„Нерадзурите“ имат преднина от 1:0 преди мача-реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид в сряда вечер. Интер доминираше почти през целия двубой на „Джузепе Меаца“, с което продължиха добрата си форма и у дома и на европейската сцена. Играчите на Симоне Индзаги обаче успяха да пробиха само веднъж защитата пред вратаря Ян Облак чрез Марко Арнаутович, който преди това пропусна няколко златни възможности.

Атлетико все още обаче може да се уповава на домакинствата си на „Уанда Метрополитано“, което предполага, че Интер трябва да се потруди здраво, ако иска да продължи към четвъртфиналите. „Дюшекчиите“ обаче се препънаха в Ла Лига през уикенда, когато загубиха гостуването си на Кадис в събота. Преди това те отпаднаха и от Атлетик Билбао в полуфиналите за Купата на Краля. Интер пък продължава уверено пътя си към Скудето, надигравайки коравия Болоня.

Основният проблем пред Диего Симеоне ще бъде отсъствието на звездата Антоан Гризман заради контузия в глезена, която получи в Милано и ще бъде под въпрос до последно. Същото важи за Хосе Хименес, докато аут пък ще са Сесар Аспиликуета, Витоло и Тома Лемар.

Героят от първия мач за Интер Арнаутович ще пропусне реванша заради контузия в бедрото, но Маркъс Тюрам ще бъде на разположение, за да партнира на Лаутаро Мартинес на върха на атаката. Интер обаче бъде без вечно контузените Стефано Сенси и Хуан Куадрадо. Резервният централен защитник Карлос Аугусто също е под въпрос.

Вероятен състав на Атлетико Мадрид (5-3-2): Ян Облак – Наул Молина, Стефан Савич, Габриел Паулиста, Рейнилдо Мандава, Самуел Лино – Родриго де Пол, Коке, Пабло Бариос – Мемфис Депай, Алваро Мората

Вероятен състав на Интер (3-5-2): Ян Зомер – Алесандро Бастони, Стефан де Врай, Бенямин Павар – Федерико Димарко, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоолу, Николо Баресал, Матео Дармиан – Лаутаро Мартинес, Маркъс Тюрам

Атмосферата на „Уанда Метрополитано“ със сигурност ще изиграе огромна роля, тъй като беше ясно от първия мач, че Интер е по-добрият отбор. „Нерадзурите“ обаче може да съжаляват за многото пропилени възможности в първия двубой. Сега Атлетико би трябвало да бъде по-смел на свой терен, особено в притежанието на топката, но това може да се окаже в полза на Интер, като се имат предвид опасните им контраатаки. Домакините се нуждаят от здрав Гризман и да нападат, за да намерят начин да преодолеят вратаря Ян Зомер. Като цяло, динамиката на двубоя в сряда може да бъде подобна на първия мач, когато Интер показва своята класа в трудна среда, за да надделее.

В испанската столица се очертава доста завързан двубой и затова коефициентите на букмейкъра Betano са доста изравнени. Все пак, леко предимство получава Интер с коефициент за победа от 2.47 срещу 2.92 за Атлетико. Ставката за „хикс“ е оценена на 3.30. Битката ще бъде голяма, което обаче не предвещава много попадения, така че коефицентът за под 2.5 гола от 1.75 е добър вариант за залог. Нашата прогноза е за X2 и под 2.5 гола.

Борусия Дортмунд – ПСВ Айндховен (1:1 в първата среща)

Равенство 1:1 в Айндховен означава, че предстои ожесточен реванш между Борусия Дортмунд и ПСВ Айндховен от осминафиналите на Шампионската лига в сряда вечер. „Жълто-черните“ трябваше доста да се постараят, въпреки че бившият футболист на „филипсите“ Дониел Мален даде преднина на гостите през първото полувреме. Домакините обаче притиснаха германския си съперник и успяха да изравнят чрез Люк де Йонг, който бе точен от дузпа. Хиксът вероятно беше справедлив резултат с оглед на играта и това обещава завладяващ реванш, като се има предвид какъв е залогът сега.

Дортмунд влиза в този двубой на гърба на две последователни победи в Бундеслигата, докато ПСВ продължава с наказателната си акция в Ередевизи, където е непобеден в 25 мача в първенството.

Марсел Забицер беше изгонен през уикенда, но наказанието му не важи за европейските клубни турнири и ще бъде на разположение на треньора Един Терзич. Нико Шлотербек обаче е наказан поради натрупани жълти картони. Аут за сблъсъка ще бъде и нападателят Себастиан Алер, който лекува контузия в глезена.

Звездното крило на ПСВ Ноа Ланг е аут до края на сезона заради травма в подколянното сухожилие, а треньорът Петер Бош ще се надява полузащитникът Джоуи Вийрман да е оздравял, след като беше болен, докато Исмаел Сайбири е под въпрос заради контузия, която го накара да пропусне победата над Гоу Ахед Ийгълс през уикенда.

Вероятен състав на Борусия Дортмунд (4-2-3-1): Грегор Кобел – Юлиан Риарсон, Никлас Зюле, Матс Хумелс, Иън Маатсен – Марсел Забитцер, Емре Джан – Джейдън Санчо, Марко Ройс, Юлиан Брандт – Никлас Фюлкруг

Вероятен състав на ПСВ Айндховен (4-3-3): Валтер Бенитес – Сержиньо Дест, Оливие Баскали, Йерди Схаутен, Джордан Тезе – Джоуи Веерман, Малик Тилман, Исмаел Сайбири – Ървинг Лозано, Люк де Йонг, Йоан Бакайоко

Въпреки че ПСВ са доминанти в местния шампионат през този сезон, „филипсите“ трябваше да се насочат към Германия с преднина от първия мач на „Филипс Арена“. През тази кампания „Сигнал Идуна Парк“ не е тази крепост, която сме свикнали да виждаме, но „жълтата стена“ ще бъде във вихъра си в сряда вечер, подкрепяйки отбора в най-големия му мач дотук през сезона.

Букмейкърът Betano вярва, че Борусия е фаворит в срещата и му дава коефициент за победа от 2.10, докато този за ПСВ е 3.20. Равенството, което ще означава продължения, е определено на 3.85. Тук се очакват попадения, а ставката за над 2.5 гола е 1.57. Нашата прогноза за двубоя е 1-ца и над 2.5 гола.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.