ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атанас Пашев: Очаквам Ботев Пловдив да играе на финал

0
Ивелин Попов
Снимка: БТА

Отборът на Ботев Пловдив приема ЦСКА утре (сряда) от 18.45 часа в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България на своя стадион „Христо Ботев“.

„Жълто-черните“ имат минимален аванс, след като надделяха в първия сблъсък с 1:0 в столицата след попадение на Уме Емануел и ще направят всичко по силите си да излязат краен победител и да спорят за трофея най-вероятно с Лудогорец.

Ботев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

За предстоящата среща треньорът на “канарчетата“ Душан Керкез няма кадрови проблеми, като ще може да използва и Самуел Акере, чието наказание изтече.

Ясен изглежда и стартовия състав, в който най-вероятно ще попаднат Хидайет Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Ето’о, Антонио Перера, Дилан Мертенс, Ивелин Попов, Уме Емануел и Мохамед Брахими.

Хубавото за Керкез е също, че разполага със сериозни опции в средата на терена и атакуващ план в лицето на Янис Карабельов, Акере, Ехие Укаки, Кристиан Нвачукву и Мартин Секулич, и няма да е изненада, ако някой от петимата излезе титуляр. В противен случай повечето от тях ще се появят в игра в хода на двубоя.

По повод очаквания с огромен интерес от футболните фенове и естети мач Nostrabet потърси мнението на една от най-големите легенди на Ботев Атанас Пашев. Знаменитото ляво крило и голмайстор на тима, който със страхотните си изпълнения и изумителни голове на зеления правоъгълник си остава пример за подражание за поколенията ботевисти.

„Надявам се моят Ботев да изиграе умно и мъдро и с тарикатлък този мач, който ще е съвсем различен от тези в първенството. Най-важно ще бъде да не допуснем гол, и смятам, че това е по силите ни, тъй като в последните срещи записахме много сухи мрежи, което показва, че се справяме както в защита, така и като отборна игра в дефанзивен план“, заяви за Nostrabet Пашев.

Нвачукву
Нвачукву (Снимка: БТА)

„Съперникът е солиден и има много добри изпълнители в предни позиции, като например тримата им норвежци и не смятам, че липсата на Фернандо Каранга ще им се отрази. Вярвам обаче, че нашият наставник ще избере добър план за противодействие и успешна стратегия, за да може да лимитираме тяхната сила в атака и да ги спрем“, добави Атанас.

„Аз обаче се радвам, че и Ботев има атакуваща мощ и бързи и остри нападатели, край които е един мислещ и можещ футболист и истински лидер като Ивелин Попов. Неговата креативност и изобретателност ще ни е особена нужна в такъв двубой, защото той само с едно отиграване е способен да направи разликата на терена. Очаквам Уме и другите в нападение да се възползват от неговите подавания и да вкараме голове, което би облекчило задачата ни“, заяви още легендата.

„Не на последно място изключителната подкрепа на невероятните ни фенове също ще даде сили на нашите. Доколкото разбирам, стадионът вече е разпродаден, но аз не съм се съмнявал, че ще е така. Още като играч знам какъв стимул е публиката на Ботев за футболистите на тима и съм щастлив, че поколенията наши привърженици са все така всеотдайни и верни“, допълни Пашев.

Ботгев Пловдив
Ботев Пловдив (Снимка: БТА)

Последният направи и коментар за състоянието на Самуел Акере, който тази пролет малко забавя крачка и е под високото си ниво от есента.

„Това е нормално за един 20-годишен футболист, който все още израства и се развива. Акере има още време да придобие опит и самочувствие, за да се превърне в завършен играч, но аз съм спокоен за него, тъй като разполага с голям потенциал и скоростна техника, и докато играе за Ботев ще е сред водещите му фигури, а един ден ще напълни касата на клуба, когато бъде продаден“, каза Пашев.

В заключение той призна, че е оптимист за крайния изход от мача.

„Отдава ни се прекрасна възможност да играем отново на финал след пет години и вътрешно в себе си имам усещане, че няма да я пропуснем. Зная, че може би ще преминем и през трудни периоди, но очаквам накрая ние и нашите ултраси да ликуваме и да се насладим на една незабравима вечер“, завърши Атанас Пашев.

За двубоя под тепетата Efbet дава леко предимство на ЦСКА в редовното време и приема залози за негов успех при ставка 2.40, а равенството и победата на „канарчетата“ са оценени на по 3.15.

Коефициентът Ботев да спечели или да не загуби след редовните 90 минути е 1.59, а този за армейците – 1.34.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.