ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Атанас Пашев: Димитър Вичев беше чист човек

0
Атанас Пашев
Снимка: Сайт на Ботев Пловдив

Легендата на пловдивския Ботев Атанас Пашев потъна в скръб след кончината на бившия му съотборник Димитър Вичев. Големият вратар почина на 71 години и ще бъде погребан на 16 януари (понеделник) в Чирпан. Поклонението пред тленните останки на Вичев е от 12 часа, а един час по-късно е и погребението.

За съжаление си отиде още един чист човек, какъвто бе Митко. Много хора, които са го глледали, ще го запомнят като прекрасен вратар, но аз имах привилегията да го познавам отблизо и да изкарам дълги години от живота си с него. Той имаше невероятни човешки качества, с които печелеше приятели и съотборници, и много ми е тежко, че ни напуска толкова рано, каза за Nostrabet Пашев.

С Митко на вратата имам незабравими спомени. Тогава нашият Ботев играеше романтичен футбол и радваше публиката. Печелихме незабравими победи, включително и в Европа, печелехме и медали, а веднъж тънка комбина ни отне шампионската титла, която щеше да ни приляга. Разбира се, че утре ще бъда в Чирпан, за да изпратя Митко. Доста ботевисти ще тръгнем от Пловдив, и играчи, и фенове. Бог да те прости, приятелю Димитър Вичев, допълни Пашев.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.