ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Арсенал се завръща в ШЛ след 7 години

0
Арсенал - Нотингам Форест
Снимка: БТА / BTA

Отборът на Арсенал ще играе в Шампионска лига за пръв път от сезон 2016-2017. Вицешампиона на Англия от миналия сезон приема на своя „Емирейтс Стейдиъм“ вицешампиона на Нидерландия ПСВ Айндховен в първи мач от Група „В“ на турнира, а срещата в Лондон започва в 22:00 часа бългаско време. Рефер на двубоя е германецът Феликс Звайер.

Старши треньорът на „артилеристите“ Микел Артета ще направи дебют в най-комерсиалния международен клубен турнир, след като лондончани така и не успяха да запишат запомнящ се сезон в Лига Европа. Испанецът няма да може да разчита на Габриел Мартинели, Томас Партей, Мохамед Елени и Юриен Тимбер, които лекуват травми.

Наставникът на нидерландците Питър Бош е участвал в Шампионска лига с Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. В игра за ПСВ със сигурност няма да се появат Марио Жуниор, Фредрик Опегард и Армандо Обиспо.

За последно двата тима играха един срещу друг през миналата година в груповата фаза на Лига Европа, като си размениха по една домакинска победа. Лондончани имат 3 победи от общо 8 мача срещу ПСВ.

„Топчийте“ заемат 4-та позиция във Висшата лига с 13 точки след 5 мача, докато Айндховен записа 4 победи в първите си 4 мача в Ередивизи.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.